logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Je broer als collega? Het kan!


Hoe een familieband de samenwerking nog straffer maakt? Yannick en Stephane Willems, Teamcoaches en broers, vertellen! #EenVanOns

Hoewel ze erg verschillen als mens, is het pad van de broers Willems opvallend gelijkend! Yannick was het studeren moe en ruilde vijf jaar geleden de schoolbanken in voor Telenet. Na één jaar als Advisor volgde hij het interne opleidingstraject tot Teamcoach. Stephane bleef iets langer tussen de boeken hangen en startte in 2013 bij Telenet. Raar maar waar: ook hij schopte het na één jaar als Advisor tot Teamcoach!

Vijf jaar geleden zei mijn gevoel heel erg duidelijk: ‘Telenet, daar moet je zijn’. En wat blijkt vandaag? Voortgaan op mijn intuïtie werkt echt voor mij!” aldus Yannick. Oudere broer Stephane had wat meer rationele argumenten nodig om in het gele avontuur te duiken: “Ik wou eigenlijk aan de slag als designer, maar dat is zo’n moeilijke wereld dat ik uiteindelijk het advies van Yannick volgde. Hij gaf me de nodige tips voor mijn sollicitatie en enkele weken later begon ook mijn Telenet-avontuur.

One big family
We zijn opgegroeid in een groot gezin: vier kids in totaal. Twee broers en twee zussen, dat is altijd ambiance in huis.” vertelt Stephane. Yannick vult aan: “We zijn allemaal erg muzikaal en delen de interesse om te werken met mensen”. Zijn er dan echt géén verschillen? Toch wel, zo blijkt! “Yannick is een echte gevoelsmens. Hij motiveert en animeert zijn team als geen ander. Ik, daarentegen, heb eerder interesse in management en organisatie. Als het even kan, verdiep ik me later in verschillende bedrijfsculturen.” zo zegt Stephane.

Twee handen op één gitaar.
De broers kennen elkaar door en door. Dat kan ook moeilijk anders als je de dingen opsomt die ze al samen deden. “Als kind deden we de gekste sporten: van American football tot kajakken … We probeerden het allemaal. Ook richtten we samen al twee muziekbands op. Stephane en ik zijn gitarist en ik neem ook de zang voor mijn rekening. We spelen vooral heavy metal, maar af en toe spelen we akoestisch op trouwfeesten.” weet Yannick ons te vertellen. Zijn broer vult aan: “Muziek is onze passie. Er is niets mooier dan te zien hoe een publiek je teksten meezingt. Maar de sector is ook genadeloos hard. Geef ons dus maar de zekerheid van een job bij Telenet .”

Samen in één team
Yannick en Stephane maken deel uit van het sales-team. Goede afspraken zorgen ervoor dat de bloedband geen hinderpaal wordt. Hun taak? Het coachen en motiveren van de Advisors die de klant te woord staan. “De salesomgeving bruist en dat zie en hoor je letterlijk op onze afdeling. Het is de topsport onder de contact centers. Bovendien is het een echte no-nonsense-cultuur waarin we onze creatieve geest helemaal kunnen loslaten.” aldus Yannick. Sterk in je schoenen staan blijkt een must: “Onze teamleden zijn echte verkopers en dus ook mondige mannen en vrouwen. Dat is best een uitdaging!” zo besluit Stephane.

Telenet als een petrischaal
Ik zie Telenet als de ideale voedingsbodem waar je zaadjes kan laten kiemen tot een prachtige bloem” zo omschrijft Yannick het. “We hebben er allebei al enorme stappen gezet en helpen nu ook anderen in hun ontwikkeling.” Stephane treedt zijn broer bij: “Het is een bedrijf waar je fouten mag maken, om er nadien lessen uit te trekken en de zaken ook weer zelf recht trekken. We vullen met plezier onze rugzak met ervaringen, want leren dat kan je nooit genoeg.

Rio collection: 

Lees meer over:

/