logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Laat van je horen!


De stem is voor Valerie een krachtig instrument. Ze gebruikt ze creatief in haar job én in haar vrije tijd. “Een stem heeft ontzettend veel mogelijkheden. Intonatie, klankkleur en snelheid hebben elk hun eigen invloed.”

De stem achter de video

Na haar studies communicatiewetenschappen, werkte Valerie vijf jaar voor radio en televisie. “Het inzetten van mijn stem om mensen te informeren en te ontroeren, boeide me enorm. Ik volgde logopedie en slaagde in de beruchte stemtest van de VRT. Door de onzekerheid in het wereldje, de onregelmatige levensstijl en gebrek aan doorgroeimogelijkheden, besliste ik uiteindelijk om het over een andere boeg te gooien.” Ze zocht en vond de ideale combinatie voor zichzelf. “Als Knowledge & Communication Creator schrijf ik mee aan informatie voor onze advisors en onze klanten. Daarnaast spreek ik in mijn vrije tijd commercials in.” Sinds kort zet ook Telenet meer in op instructievideo’s en e-learnings. Een leuke extra voor Valerie. “Mijn leidinggevende weet dat ik veel bezig ben met mijn stem en maakt daar dankbaar gebruik van. Regelmatig zitten we een halve dag in de studio om de voice-over voor een video op te nemen.”

Bekend

Valerie koos er bewust voor om van haar stem geen fulltime job te maken. “Momenteel is er slechts een handvol mensen in Vlaanderen die van hun stemmenwerk kunnen leven. De meeste reclamemakers vragen ook liever een BV om hun spot in te spreken. Want de herkenbaarheid van een stem heeft een groot effect op mensen.” Via een Nederlands castingbureau probeert Valerie die bekendheid te vergaren. Met succes! “Onlangs sprak ik de nieuwe tv-spot van Hello Fresh in. Sinds kort hoor je mij dus voor het eerst op de Vlaamse tv-zenders.” Of ze het niet vreemd vindt zichzelf te beluisteren? “Neen. Na jaren focussen op je stem, raak je dat gewend. Ik switch ook erg gemakkelijk tussen mijn professionele en mijn dagelijkse stem. Die professionele stem is voor mijn vrienden trouwens nauwelijks te herkennen. Alleen mijn man weet meteen dat ik het ben.”

Blijven leren

Valerie heeft haar mooie stem geërfd van haar mama. Ze weet ook erg goed wat ze er wel en niet mee kan. Toch wil ze nog graag bijleren: “Het kriebelt om mij verder bij te scholen in het inspreken van tekenfilms en nabootsen van typetjes. Ik deed voor Telenet al een eerste poging met een imitatie van Annemie Struyf.” knipoogt Valerie. Daarnaast gebruikt ze haar stem ook in haar andere hobby’s: “Ik speel toneel. Vooral drama vind ik leuk.” Ook zingen doet Valerie graag. Ze zong onder andere op het jaarlijkse personeelsfeest, deed mee in een musical en wil graag noten leren lezen. “De muziekschool stel ik wel een jaartje uit, want binnenkort komen er twee kindjes bij. Ik hoop hen alleszins mijn passie voor taal door te geven.” sluit Valerie af.

Rio collection: 

Lees meer over:

/