logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Leven tegen lichtsnelheid


Als kind was Toby naar eigen zeggen rotverwend: “Ik deed regelmatig mee aan playbackshows en kroop dan in de huid van mijn grote idool Sam Gooris. Mama en papa reden me naar danslessen en wedstrijden over het hele land.” 

Zo groeide de kleine Toby langzaamaan uit tot een podiumbeest.

Beroemd!

Niet veel later maakte Toby deel uit van de popgroep TSQ. “Als 15-jarige was ik elk weekend van huis, telkens weer rennen van studio, naar dansles, naar optreden,... Een heel heftige periode! We brachten verschillende singles uit, haalden de voorpagina’s en stonden wekelijks in Joepie. Toch raakten we nooit écht gelanceerd.” Voor het eerst besefte Toby dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is in showbizz-land. Hij richtte zich op zijn grootste passie: dans! “Het vormde voor mij de perfecte mix tussen sport en muziek. Al gauw gaf ik zelf ook dansles, wat gezien mijn bekende kop veel volk aantrok.” zo blikt hij terug.

Jonge gast, eigen baas

“Gesteund door mijn ouders, besliste ik om mijn eigen danszaal op te starten. Het pand liet ook toe om naast de zaal een cafetaria in te richten, die initieel enkel open was tijdens de lessen. Op vraag van de klanten openden we de cafetaria steeds vroeger. De zaak liep als een trein, tot een 6-jarig meisje me aansprak ‘dat ik stonk naar het café’. Toen was voor mij de maat vol en zag ik in dat het gebeuren te veel overhelde naar de horeca.” gaat Toby verder. Hij besliste de zaak af te bouwen en startte bij Telenet. “Mijn toenmalige leidinggevende was een schat. Door de lange nachten in het café kwam ik de eerste 21 dagen maar liefst 17 keer te laat. Dankzij een goede begeleiding herpakte ik me net op tijd.”

Geen zittend gat

Vandaag heeft Toby rust gevonden, zo vertelt hij: “Alles valt echt in de plooi. Ik heb een toffe job, een geweldige vriendin die binnenkort mijn vrouw wordt, we hebben samen een huis gekocht, er is een baby op komst,…” Nog steeds een bezige bij dus! Of hij ook nog met dans bezig is? “Mijn prioriteiten zijn veranderd met het ouder worden. Bovendien ben je als 30-jarige man het buitenbeentje in een dansles. Daarom koos ik ondertussen voor fitness en zaalvoetbal. Die sport vormt een goede afwisseling met mijn bureaujob.”

Rio collection: 

Lees meer over:

/