logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Lopen. Fietsen. Zwemmen. Zeilen!


 “Enkel voor het late journaal plof ik in mijn zetel.” vertelt Jacky. Een man met een drukke agenda, want overdag lost hij samen met zijn team IT-problemen op en ’s avonds leeft hij zich uit in allerlei sporten.

Geef mij maar sport!

“Ik ben altijd erg actief geweest in het judo en raakte zelfs behoorlijk ver op de Belgische Kampioenschappen. Later trainde ik mijn kinderen en nadien zelfs de hele club. Tot mijn lichaam stokken in de wielen stak.” Jacky zocht en vond een andere uitlaatklep: “Elke dag trek ik mijn loopschoenen aan om een halfuur te joggen in de buurt. En in de zomer trek ik dagelijks mijn baantjes in het zwembad. Niet competitief, maar wel om de spieren los te schudden.” Daarnaast oefent Jacky regelmatig andere sporten uit. “Ik probeer elke zondagvoormiddag te mountainbiken. Daar zoek ik steeds mijn limieten op. En ook tennis en squash halen het competitiebeest in mij naar boven.”

Wind in de zeilen

Toch is er slechts één sport die Jacky’s hart echt veroverde. En dat is zeilen! “Het is zalig om midden in de natuur de strijd met de wind en het water aan te gaan. Met mijn eigen Laser, een éénpersoons zeilboot, verken ik steeds de grenzen tussen nog sneller varen of het water induiken.” vertelt Jacky. Vanaf eind februari tot begin november vind je hem in zijn bootje terug. “Mijn favoriete zeilplek is De Gavers in Harelbeke. Ik ben er ook lid van de zeilclub en hou ervan om samen met andere sportievelingen steeds weer bij te leren. Een echte topper hoef ik niet worden, het is gewoon plezant.” Ook grotere zeiljachten kunnen Jacky bekoren: “Regelmatig ga ik met vrienden op pad om meerdere dagen op zee te varen. En als de kinderen afgestudeerd zijn, maak ik werk van mijn grote droom: een zeilvakantie op de Caraïben!”

Altijd bezig, ook op het werk

“Zeilen is enkel prettig in goede weersomstandigheden. Bij motregen en windstil, zit ik liever op kantoor. Maar als het zonnetje schijnt en er waait een stevige wind, dan durf ik weleens naar buiten kijken en wegdromen.” Wat hij precies doet bij Telenet? “Als er problemen zijn met de IT-systemen, dan bellen ze mij.” zo omschrijft Jacky zijn functie. En net zoals in zijn vrije tijd, is hij op het werk met vanalles tegelijk bezig. “Het past het best bij mij om verschillende dingen te combineren. Ik heb ook voortdurend afleiding nodig. Gelukkig is er daarom altijd wel iets te doen in mijn job.” Want Jacky blust samen met zijn team voortdurend brandjes, trekt lessen uit issues, zoekt verbetering waar mogelijk en bereidt zich voor op grote IT-veranderingen. “Een ideale job voor een ADHD’er als ik.” besluit hij met een knipoog.

Rio collection: 

Lees meer over:

/