logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Om te smullen!


“Als jonge kerel koos ik voor een opleiding tot kok. Vooral desserts maken deed ik erg graag. Toch belandde ik snel in de kantoorwereld.” gaat Guy van start. Zijn passie voor zoetigheden kwam later terug boven drijven.

Smakelijke workshops

“Bijna tien jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met een ‘cake-challenge’, een wedstrijd om originele taarten te maken. Ik raakte geïntrigeerd door de producten die men gebruikte en startte op eigen houtje mijn eerste pogingen.” Guy merkte al gauw dat een theoretische basis noodzakelijk was en volgde heel wat workshops in Nederland. “Ik leerde onder andere hoe je een taart strak kan bekleden met suikerpasta, hoe je figuurtjes of bloemen kan maken van suiker of gelatine, werken met chocolade,… Het aanbod aan workshops is gigantisch, zeker bij onze noorderburen.” Eind 2011 breidde Guy zijn hobby uit en besliste om de toenmalige videotheek, die zijn vrouw uitbaatte, om te bouwen tot een winkel met grondstoffen voor taarten en cupcakes. “Mijn vrouw is zelfstandige, runt de zaak en verzorgt de kinderfeestjes. Wanneer ik kan, help ik haar. Je vindt me meestal in ons leslokaal terug want daar geef ik de cursussen en workshops.”

Elk stuk een kunstwerk

Guy straalt één en al enthousiasme uit als hij over zijn uit de hand gelopen hobby vertelt: “Taarten maken vormt mijn creatieve uitlaatklep. Want hoewel ik niet echt artistiek ben, geeft het me telkens weer een boost om hetgeen ik leerde in te zetten bij het maken van een nieuw stuk zoet. Daarnaast geeft vooral het lesgeven me tonnen energie. Niets leuker dan mensen vol trots met hun eigen creatie te zien buiten stappen.“ Het koppel maakt samen ook taarten voor speciale gelegenheden. Een arbeidsintensieve klus, zo blijkt. “Al onze taarten zijn unieke stukken. Zowat alles is mogelijk qua vorm, kleur en smaak. En bovendien is alles handgemaakt. Zo hebben we ooit een vliegend tapijt gemaakt met Mickey Mouse er op.” Om taarten te mogen verkopen in België moet je gediplomeerd zijn, want bakker is een beschermd beroep. Daarom behaalde Guy in 2016 zijn diploma Banketbakker. Op die manier raakte zijn drukke agenda nog wat voller. “Een dag zou voor mij gerust wat meer uren mogen tellen, want binnenkort start ik ook nog een opleiding tot chocolatier. Eén keer per week volg ik avondschool, de andere avonden en het weekend vul ik met lesgeven of help ik mijn vrouw met de administratie in de winkel.”

Mensen!

Ondanks zijn drukke agenda overwoog Guy nooit om zijn job bij Telenet op te zeggen. “Voor mij klopt het plaatje volledig. Ik heb een toffe werkgever, heb al allerlei kansen gekregen, hoef me niet te ver te verplaatsen en heb een ongelooflijk boeiende job.” Als Facility Manager zorgt hij ervoor dat de gebouwen en alles wat ermee gepaard gaat tip top verzorgd zijn. “Het is een erg gevarieerde functie, waar ik nog altijd bijleer. En nog belangrijker: net als bij het lesgeven, kan ik iets doen voor de mensen.” Datzelfde engagement bracht Guy er ook toe om zich in te zetten als werknemersafgevaardigde binnen Telenet. Op constructieve manier bouwt hij zo mee aan de toekomst. ”Uiteraard ben ik het niet altijd eens met de accenten die Telenet legt. Toch zal je mij nooit horen zeggen dat het geen goede werkgever is, integendeel. Telenet is simpelweg een toffe werkplek!”

Rio collection: 

Lees meer over:

/