logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Projecten moeten groeien, net als de groenten in de tuin!


In zijn vrije tijd woelt Sven graag in de aarde. Het is zijn rustmoment na een drukke werkdag. Tussendoor probeert hij de groene kriebels door te geven aan zijn drie kids.

“Opstaan is voor mij een vast ritueel geworden. De dag start met mijn “taske” koffie, nadien giet ik de moestuin en geef ik onze kippen wat te eten. Zo ben ik helemaal klaar om mijn dag te starten.”

Zoemende bijen

Sven heeft naast zijn groenten ook ruimte in de tuin voor een drietal bijenkasten. “Bijtjes zijn erg zachtaardige dieren en ze zorgen bovendien voor de bevruchting van mijn moestuin. Met de bijen werken vergt opperste concentratie. Je moet echt even alleen met de beestjes bezig zijn. Even inspannen om dan je eigen honing te kunnen oogsten, heerlijk!” Of Sven nooit bang is om gestoken te worden? “Het grappige is dat ik eigenlijk een bijenallergie heb. Daarom is een stevig imker-pak een must!”

Collega’s met groene vingers

“Als natuurliefhebber probeer ik uiteraard om tips en tricks te delen met collega’s. Zo raad ik hen af om pesticiden te gebruiken en geef ik hen regelmatig wat uitleg over de bijen.” Hoe vaak heeft Sven het onderscheid tussen wespen en bijen al uitgelegd? “Erg vaak! En eigenlijk is het heel eenvoudig: een bij is bruin/zwart en een wesp is geel/zwart!”

IT’er zonder IT-diploma

“Ik vergelijk mijn job wel eens met het tuinieren. Als Business Consultant zorg ik er immers voor dat ideeën, kleine zaadjes, kunnen groeien tot volwaardige projecten. Ik vorm als het ware ‘the talk’ tussen IT en de andere afdelingen van Telenet.” Zijn alle IT’ers nu echt zo’n techneuten als beweerd wordt? “Helemaal niet! Ik heb zelfs geen IT-diploma en toch heb ik, sinds mijn start bij Telenet in 2007, al verschillende IT-functies uitgevoerd. Het is niet je diploma dat telt, wel je competenties en je gezond boerenverstand!”

Rio collection: 

Lees meer over:

/