logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Single mama, sterke mama


Hoe je dromen zelf waarmaken? Annemie Van Belle, mama van twee en Internal Communication Officer, vertelt! 

Annemie heeft een sterke band met haar dochters, die ze alleen opvoedt. “Ik vind het belangrijk dat Hanna en Jakobe opgroeien tot onafhankelijke vrouwen. Ik leer hen om zich niet teveel aan te trekken van wat anderen zouden denken en vooral om zelf hun geluk te maken.”

Plantrekker

“Ik wilde altijd al graag kinderen en vond dat alleen zijn dat niet in de weg hoefde te staan. Op mijn 26e werd ik onverwacht, maar heel gewenst, zwanger. Ik heb toen veel geluk gehad en kon, in de straat waar ik een appartement huurde, voor een prikje een heel tof huis kopen. Jakobe is in juni 1999 geboren, van september tot januari heb ik het huis gerenoveerd. We woonden toen tijdelijk bij mijn ouders. Dat was speciaal: behang afsteken en dan tussenin snel even over en weer om borstvoeding te geven. Vier jaar later maakte een tweede dochter mijn gezin compleet.” Annemie is een straffe madam, die goed weet wat ze wil. “Omdat ik er alleen voorsta, ben ik het gewoon om zelf keuzes te maken en beslissingen te nemen. Niet alleen over bepaalde aankopen bijvoorbeeld, maar ook over hoe ik mijn kinderen opvoed. Soms twijfel ik of lukt het niet allemaal even vlot, maar ik schiet na een dipje meestal snel in ‘oplossingsmodus’. Je kan niet van anderen verwachten, dat ze jouw problemen oplossen. Dat heeft het leven me geleerd en het is iets wat mijn kinderen ook al heel goed beseffen.”

Hippe kringloop

Hoewel ze tot nu toe met veel plezier op haar leven terugkijkt, heeft Annemie ook een moeilijkere periode achter de rug. “Financieel is het alleenstaand ouderschap soms een uitdaging. Mijn kinderen en ik komen absoluut niets tekort, maar het is iets waarmee ik toch veel bezig ben. Daarnaast kicken we erop om geweldige dingen op de kop te kunnen tikken in de kringloopwinkel of op een rommelmarkt. Zo kocht ik ooit een splinternieuw zijden jurkje van een duur Belgisch merk voor een appel en een ei.” Annemie vertelt haar vrienden en collega’s graag over haar koopjes en doet hen zo beseffen dat het ook anders kan. “Ook mijn dochters zijn helemaal mee en wisselen bijvoorbeeld zonder schroom merkkledij af met tweedehandsspullen.”

Woordenboek ingeslikt

Annemie is het levende bewijs dat je dromen op één of andere manier uitkomen, als je maar voldoende geduld hebt. “Als kind al schreef ik erg graag. Communicatie studeren lag dan ook voor de hand. Maar het duurde uiteindelijk tot 2014 voor ik een echte communicatie-job te pakken had. Voordien werkte ik onder andere als sales rep en als personal assistant.” Toch was het schrijven nooit veraf, vertelt Annemie: “Bij mijn vorige werkgever werd ik ‘het groene boekje’ genoemd. En bij Telenet nam ik voor een groot stuk de interne HR communicatie voor mijn rekening.” Annemie spreekt ook vol lof over Telenet als werkgever: “Toen ik in 2007 bij Telenet ben gestart, zat ik niet zo goed in m’n vel. Maar vanaf dag één, voelde ik me gesteund waardoor mijn zelfvertrouwen een echte boost kreeg. Ik kan hier helemaal mezelf zijn. Bovendien zorgt de flexibiliteit bij Telenet ervoor dat ik een goede balans kan vinden tussen mijn job en mijn dochters.”

Rio collection: 

Lees meer over:

/