logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Theorie leer je op school, praktijk bij de scouts


Als Young Graduate voelt Toon zich helemaal in zijn sas bij Telenet. Naast zijn job binnen de Business Intelligence-afdeling, geniet hij gedurende twee jaar van allerlei opleidingen op maat gemaakt voor starters in het bedrijf.

Toch begint Toon niet van nul. Hij had al heel wat vaardigheden in de rugzak dankzij zijn ervaring bij de scouts.

Leren voor later

“Hoewel ik het op dat moment niet altijd besefte, vormde de scouts een gigantische leerschool voor mij. Nu ik bijna één jaar werk, merk ik dat ik er meer oppikte dan in de zes jaren aan de universiteit.” Wat leerde Toon dan precies? “Vanalles! Ik werkte samen met verschillende persoonlijkheden, kreeg verantwoordelijkheid, overwon mijn zenuwen om te spreken voor een groep, leerde anderen te motiveren en nog zoveel meer.”

De trekker van de groep

Jarenlang maakte Toon deel uit van de leidinggroep. Hij schopte het zelfs tot hoofdleider: een serieuze taak met verantwoordelijkheid over zo’n 200 kids. Is hij ook een leider bij Telenet? “Vandaag voel ik me vooral ‘één van de Telenetters’, de perfecte plek voor een Young Graduate. Met de jaren zal de goesting om leiding te geven wel bovenkomen, maar daar is het nu nog te vroeg voor. Ik hou ervan deel uit te maken van een hecht team. En wat dat betreft ben ik met mijn gat in de boter gevallen: het BI-team staat garant voor ambiance!”

Scout voor het leven

Ziet Toon zichzelf als een eeuwige scout? “Ik merk dat ik er stilaan aan het uitgroeien ben. Sinds ik werk, is mijn interesseveld wel wat bijgeschaafd. En bovendien wordt het leeftijdsverschil groot. Maar hoe dan ook: eens scout, altijd scout! Ik zal de groep altijd blijven steunen. Zo ben ik paraat op elke spaghetti- of kaas- en wijnavond. Daarnaast vertaalt mijn scouts-verleden zich heel sterk in mijn vriendengroep. Zij hebben mij destijds gemotiveerd om te gaan studeren en hebben zo mee bepaald waar ik nu sta.”

Rio collection: 

Lees meer over:

/