logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Van technische oplossingen tot witte bergflanken


“In de zomermaanden krijgt mijn sociale leven in België een boost. In de winter daarentegen komen vooral mijn Oostenrijkse vrienden aan bod.” vertelt Veerle over haar leven op en naast de latten.

Van ploeg tot parallel

Via familie raakte Veerle zo’n vijftien jaar geleden in contact met een Oostenrijkse skischool. Ze slaagde in de aartsmoeilijke examens en geeft sindsdien skiles. “Elk jaar plan ik zo’n twee tot drie keer een ‘werkvakantie’. Dan leer ik zowel jongeren als volwassenen de kneepjes van het vak. Afhankelijk van de vraag, neem ik soms een beginnende en dan weer een gevorderde groep.” Na al die jaren kent Veerle het gebied rond Zell am See op haar duimpje. Ze skiet de pistes zowat met haar ogen dicht. De Belgische sneeuw laat ze liever aan zich voorbijgaan. “De heuvels in ons land zijn onvoldoende uitdagend voor mij. Heel af en toe leer ik vrienden iets extra’s op een indoorpiste. Toch gaat mijn voorkeur sterk uit naar de Oostenrijkse gezelligheid.” zo lacht Veerle.

Snelheidsduivel

Nog straffer dan Veerles lange carrière als lesgeefster, is haar gedrevenheid in de competitie onder de skimonitoren. “Zowat elk weekend tussen november en april, neem ik het vliegtuig richting de bergen. Op zaterdag probeer ik voeling te krijgen met de piste en op zondag is er dan de wedstrijd. En op maandagochtend sta ik terug op het werk.” Een druk reisschema, elke week opnieuw. En da’s niet evident, want Veerle werkt bij Technical Back Office in een shiftensysteem. “Ach, ik pas mijn vluchten gewoon aan mijn uren aan. Moet ik vrijdag nog laat werken? Dan vertrek ik pas op zaterdag.” Veerle is een pittige dame die houdt van snelheid. Ze haalt gemakkelijk 110km/u op de latten. Haar durf is haar grootste troef. “Andere monitoren skiën de hele week, ik enkel in het weekend. Op techniek kan ik het niet halen. Toch slaag ik er in regelmatig een wedstrijd te winnen. Er is er zelfs eentje waar ik de afgelopen jaren onklopbaar ben. Zelfs de professionele skiërs laat ik achter.”

De leeftijd eist z’n tol

“Vallen hoort er onvermijdelijk bij,” vertelt Veerle, “toch valt het aantal blessures goed mee. Ik brak ooit mijn duim en had al een barst in de heup. Maar ik miste er nog geen enkele werkdag door.” Veerle denkt er aan haar skicarrière stilaan af te bouwen: “Dit is mijn laatste seizoen in competitie. Met het ouder worden ben ik sowieso wat selectiever geworden in de keuze van de wedstrijden. En vanaf volgend jaar geef ik de fakkel door aan de jeugd.” In de zomerperiode ligt het skiseizoen stil. Ook dan weet Veerle haar tijd te vullen: “Ik doe aan tennis, fitness en fietsen om de spieren en de conditie te onderhouden. De zomer is ook het ideale moment om wat tijd in te halen met de Belgische vrienden. En als ik nog wat verlof over heb, dan ga ik als wandelgids toch weer naar Oostenrijk.” lacht ze.

Lees meer over:

/