logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Vingervlug


“Als kind kreeg ik mijn eerste jojo. Je weet wel, zo’n hip ding met lichtjes er in. Maar zoals met elk speeltje verdween de jojo ook bij mij in de kast. Tot ik hem op mijn 17de terugvond.”

Matthias vertelt vol enthousiasme over zijn passie voor de moderne jojo. Hij blijkt ook een expert te zijn in coole trucs!

De jojo-community

Zowat iedereen kent de klassieke jojo die op en neer gaat. “Daar is weinig aan. Geef mij maar een ‘sleeper’: eentje die beneden blijft spinnen. Elke dag ben ik zo’n uurtje bezig met jojoën. Ik kijk al rechtstaand TV of neem mijn jojo bij de hand als ik even moet wachten op het perron.” Matthias is ook actief op enkele fora en bekijkt regelmatig filmpjes om extra trucs te leren. Hoe goed hij is? “Redelijk goed, zeker op Belgisch niveau. Als jonge gast richtte ik ook mijn eigen jojo-club op en gaf er elke zondagvoormiddag jojo-les aan een twintigtal kinderen.” Bestaat er ook zoiets als jojo-kampioenschappen? “Zeer zeker! Er is jaarlijks een EK en een WK. Daarnaast zijn er ook regelmatig meetings waarop je de echte professionals aan het werk kan zien. Meteen ook hét moment om mensen, die je kent vanop allerlei fora, in levende lijve te ontmoeten.”

Mooie collectie

“Naast het spelen, heb ik ondertussen ook een heleboel jojo’s verzameld. Zo heb ik een 40-tal speciale modellen in mijn collectie waar ik erg trots op ben. Ik kreeg er al een mooi bod voor, maar voorlopig houd ik ze liever zelf.” Of Matthias met al zijn jojo’s speelt? “Neen, sommigen zijn me iets te dierbaar. Een zeldzame jojo is algauw 500 dollar waard, dus ik ben er voorzichtig mee. Op dit moment heb ik vijf jojo’s waar ik echt mee speel.”

Rio collection: 

Lees meer over:

/