logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Voor alles een oplossing!


“Ik heb een neuromusculaire aandoening, HSP genaamd. Dat is een erfelijke en degressieve spierziekte. Ik weet dus dat ik op een dag in een rolstoel zal belanden.” valt Wim met de deur in huis.

Geen geheim

Stappen wordt steeds moeilijker. Daarom zoekt Wim naar creatieve oplossingen: “Onlangs heb ik mijn oog laten vallen op een loopfiets. Een soort step met een zadel. Als hij de test goed doorstaat, dan beweeg ik me binnenkort op wieltjes door het Telenet-gebouw.” Het valt Wim op dat mensen weinig vragen stellen over zijn beperking. Net daarom wil hij met zijn verhaal naar buiten komen. “Ik zie aan de mensen dat ze vragen hebben. Dat is ook logisch, want echt vlot kun je mijn tred niet noemen. Toch zijn er weinig die effectief een vraag durven stellen.” Nochtans maakt Wim er geen geheim van. “Mijn collega’s weten hoe de vork aan de steel zit en steunen me op alle vlakken. Lotgenoten moeten het vaak met minder ondersteuning stellen.”

Creativiteit ten top

Ook op andere vlakken zoekt Wim naar creatieve oplossingen zodat zijn beperking hem niet te veel belemmert. “Ik hou van koken en richtte mijn keuken zo in dat ik niet te lang hoef recht te staan. Voorts bereid ik elke uitstap grondig voor. Ik weet perfect waar ik me best kan parkeren en op welke manier ik trappen kan vermijden.” Wim leerde de kleine trucjes van zijn moeder en deelt zijn creatieve vondsten graag met anderen in zijn netwerk. Sinds begin 2016 zet hij zich ook in voor het goede doel: “Ik zag een advertentie van het Rode Kruis en sloot me aan bij de logistieke eenheid. We zijn nationaal georganiseerd en bij rampen of preventives zorgen we voor het leveren van materiaal. En ook het beheer van het Rode Kruis communicatienetwerk is een taak van onze eenheid. Zo kan ik ook al zittend mijn steentje bijdragen.”

Getrouwd met het Telenet-netwerk

Geen haar op Wims hoofd denkt er aan zijn job bij Telenet stop te zetten: “Ik werk er ondertussen negentien jaar en heb zowat alle milestones meegemaakt. Ik spreek af en toe zelfs over ‘mijn netwerk’, zo sterk voel ik me verbonden met dit bedrijf.” vertelt hij. Noch Wim, noch diens collega’s zien de beperking als een issue: “Nacht- of weekendwerk is geen probleem. En ook in mijn vrije tijd ben ik met het werk bezig. Op mij kunnen ze altijd rekenen.” Eén van de meest memorabele momenten voor Wim is de lancering van Sporting Telenet, middenin de zomer van 2011: “Weekends lang reden we met vrachtwagens van stadion naar stadion. Een spannende tijd!” Opvallend doorheen zijn hele verhaal, is de krachtige ingesteldheid van Wim: “Ik hoef geen medelijden en sta positief in het leven. Door zelf te zoeken naar oplossingen, leer ik telkens weer bij.”

Lees meer over:

/