logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Weg met de boeken, geef mij maar het echte leven!


Charro startte in oktober 2014 bij Telenet. Vers van de schoolbanken, met een masterdiploma Business Economics op zak, koos ze om haar loopbaan te starten in de telecom-sector.

Charro startte in oktober 2014 bij Telenet. Vers van de schoolbanken, met een masterdiploma Business Economics op zak, koos ze om haar loopbaan te starten in de telecom-sector.

De wekker: het grootste verschil tussen unief en arbeidsmarkt

Net zoals voor vele andere schoolverlaters, was voor mij de overgang van studeren naar werken niet eenvoudig. Na jarenlange gewenning, werd ‘snoozen’ een dagelijks ritueel. Elke ochtend opstaan om kwart voor zeven bleek dan ook een tikkeltje te ambitieus. Gelukkig ben ik na bijna een jaar werken gewend aan dit dagelijkse ritme. Meer zelfs, tweemaal per week ga ik voor het werk al sporten in onze fitnessruimte.

Let’s go international!
Wat doet Charro precies in haar eerste job? “Samen met mijn collega’s bouw ik aan de rapportering voor Liberty Global, de hoofdaandeelhouder van Telenet. We bestuderen de cijfers en maken ze verstaanbaar voor iedereen. Mijn carrière start dus direct in een internationale omgeving. Niet toevallig iets dat aansluit bij mijn studies International Business. Binnen enkele jaren hoop ik het voorbeeld van enkele Telenetters te volgen en mijn carrière verder uit te bouwen binnen de internationale groep van Liberty Global.

Mijn bijdrage telt
Samen met vijftien andere Telenetters, maak ik deel uit van het Young Grad programma, een opleidingstrack op maat gemaakt voor starters of young professionals. Tijdens dit programma krijgen we de kans om ons verder te ontwikkelen in een hele reeks van vaardigheden zoals time- en project management, presenteren,…” Waarom is dit programma zo anders dan bij andere bedrijven? “Naast de trainingen heb je ook een vaste job, waar je direct al verantwoordelijkheden krijgt en deel uitmaakt van een team. Je wordt niet bekeken als het groentje dat kopietjes maakt of koffie haalt. Nee hoor, geef mij maar the real stuff! ;-)"

Rio collection: 

Lees meer over:

/