logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Yoga op het werk, why not?


Joanna werkt sinds drie jaar als Teamcoach op het contact center bij Telenet. Ze gebruikt er elke dag haar mensenkennis om advisors te helpen ontwikkelen in hun job.

“Via een actie van Studio Brussel kreeg ik de yoga-microbe te pakken. Ik ontdekte hoe het voelt om je gedachten uit te zetten en enkel te focussen op je lichaam, geest en ademhaling. Yoga gaf me rust, ruimte, waarheid en kracht. Nu, enkele jaren later,  geef ik zelf yoga-les en zet ik de filosofie ook in mijn job in.”

Niet alleen gekke bewegingen

"Voor mij is yoga veel meer dan een paar vreemde lichaamshoudingen. Het is een echte levensfilosofie, een manier van leven en zijn, waar ik helemaal van doordrongen ben. Ik sta er mee op en ga er mee slapen.”Hoe Joanna die filosofie doorgeeft aan anderen? “Ik probeer anderen te inspireren en hen tips mee te geven. Want yoga gaat ook over de juiste ademhaling, over voeding, over … Het is absoluut geen zweverig gedoe. Neen, het is net tot de essentie van het leven komen.”

Een eigen yoga-studio als grote droom

“Binnen een tiental jaar wil ik mijn eigen studio uitbaten om zo nog meer met yoga bezig te kunnen zijn. Maar daar ben ik nu nog niet aan toe. Daarom neem ik op maandag tijdskrediet. Zo kan ik mijn yoga-lessen voorbereiden en me verdiepen in de filosofie en de anatomie van het lichaam. Bovendien lijdt mijn job op die manier niet onder mijn drukke yoga-agenda.” Kan Joanna de yoga-knop ooit uitzetten? “Neen, dat is onmogelijk! En gelukkig maar, want ook op het werk komt de filosofie goed van pas. Ik gaf bijvoorbeeld al sessies Mindfullness en merk meer en meer belangstelling van mijn collega’s.”

Ik ben wie ik ben

Joanna is met haar tattoos een opvallend figuur in het Telenet-gebouw. “Voor mij is mijn lichaam slechts een voertuig, een manier om te uiten wie ik ben.” zo vertelt ze. “Bij Telenet krijg je de vrijheid om de kledij te dragen die je zelf wil, om te zijn wie je echt bent. Dat is ook een waarde die ik als coach uitdraag naar mijn team: iedereen is anders, heeft andere talenten en net dat maakt ons team zo sterk.”

Rio collection: 

Lees meer over:

/