logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Zingen voor 2000 collega’s. Spannend!


Als Marijke even wat tijd heeft dan laat ze zich rijden op de moto. Maar die tijd is schaars, want naast een fulltime job bij Telenet, zingt ze ook de pannen van het dak met haar groepje The Mono’s.

De mensen in mijn omgeving kennen mij als een spontane en goedlachse madam. Daarnaast ben ik vooral een sociaal dier. Dat zie je ook aan mijn CV: van huishoudhulp tot medewerker in een bakkerij, altijd zocht ik mensen rond mij.” Drie jaar geleden vond Marijke dat sociale in een job bij Telenet. Ze helpt klanten telefonisch verder met vragen rond hun facturen.

Van Anouk tot AC DC
Ik ben een echt podiumbeest en kick ervan om honderden mensen naar mij te laten luisteren. Samen met de vier andere bandleden schuimen we in de zomer allerlei evenementen af. Van kermis, over tuinfeest tot festival, we doen het allemaal! In de wintermaanden brengen we veel tijd door in het repetitiekot, dus ook dan zit de agenda goed vol.” Welk genre boort de groep aan? “We spelen covers van de jaren 60 tot nu. Onder andere Anouk en AC DC zitten in het repertoire. Ideaal voor mijn grauwe stem.

Zingen voor collega’s?
Kennen de teamgenoten het talent van Marijke? “Mijn collega’s wisten al langer dat ik in een groepje zing en dat ik ooit deelnam aan Idool en The Voice van Vlaanderen. Begin 2015 werd ik daarenboven gevraagd te zingen op ons personeelsfeest. Een spannend moment, want plots staan al die ogen ineens op jou gericht. Het bezorgde me echt kippenvel te weten dat zovele collega’s in de zaal zaten.

Mijn stem als basis
Zowel in haar job als in haar vrije tijd is Marijkes stem haar grootste wapen. Ziet ze zelf nog andere gelijkenissen? “Voor mij staat de mens centraal. In alles wat ik doe, wil ik iets betekenen voor anderen. Als ik zing, dan probeer ik steeds mensen te beroeren, de gevoelige snaar te raken. Van zodra ik mijn headset opzet bij Telenet, dan is de klant helpen mijn eerste prioriteit. Want er iets niets meer waard dan een glimlach kunnen toveren op andersmans gezicht!

Timemanagement is cruciaal
Zo’n drukke agenda vraagt om een goede organisatie, zeker als je in shiften werkt. Marijke beaamt: “We zijn bereikbaar voor onze klanten van ’s morgens tot ’s avonds. Af en toe staat er wel eens een late shift gepland als ik moet optreden. Gelukkig is er altijd een collega bereid te wisselen!” Tot slot vragen we Marijke nog naar haar mening over werken op een decentrale site: “Hier in Herentals kent iedereen elkaar. Het is een dolle bende bijéén en er heerst een hecht familiegevoel. En dankzij het intranet en de personeelsbijeenkomsten weten we perfect wat er in het hoofdkantoor gebeurt!

Rio collection: 

Lees meer over:

/