logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

5,8 miljoen keer ‘Gelukkig Nieuwjaar!’

-

Tussen de champagne en de ijstaart vonden jullie nog nét de tijd om sms'jes met lieve wensen te sturen. Wij klokten af op 5,8 miljoen stuks! Bovendien lag jullie mobiele dataverbruik ruim drie keer hoger dan vorig jaar.

Beste wensen en goede voornemens: ze vliegen als feestelijk vuurwerk over en weer via sms. Vorig jaar was dat al 4,3 miljoen keer. Dit jaar gingen jullie daar vlotjes over: in de nacht van oud naar nieuw (tussen 20u. en 8u.) verstuurden onze ruim 700.000 mobiele telefonieklanten 5.760.490 sms’jes. Een nieuw record. Telenet is trouwens de enige operator die een stijging zag. Dat mede door onze 200.000 nieuwe klanten in 2013.

Vorig jaar vond de piek plaats om 5 minuten vóór middernacht. Deze keer hebben jullie gewacht tot na het vuurwerk om jullie beste wensen over te brengen. Het topmoment was 12 minuten na middernacht met een maximum van 764 sms’jes per seconde.

Ook het mobiele dataverkeer brak een record. En hoe! Vorig jaar werd er met oudjaar 0,6 miljoen MB data verstuurd. Deze keer passeerde er maar liefst 2,3 miljoen MB data over ons mobiele netwerk. Bijna vier keer zoveel!

Hoe pakten we nu zo’n massa aan gegevens aan? Met technische ingrepen en een goed uitgerust team. Het Telenet-netwerk was meer dan bestand tegen jullie enthousiaste stortvloed van gesprekken, sms’jes en data. En er stond een speciaal team paraat om alles te checken en, indien nodig, problemen op te lossen. 

Maar ook de volgende 364 dagen kun je op ons rekenen. Gelukkig nieuwjaar!

Rio collection: 

Lees meer over:

/