logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Beroemd!

-

“Mijn coach weet dat ik van ‘speciallekes’ hou, net daarom vroeg ze of ik wou deelnemen aan Iedereen Beroemd. Ze kreeg een volmondige JA. Want een betere kans om onze job in de verf te zetten, komt er niet snel.”

Opgelet! U wordt gefilmd.

Enkele weken later kwamen de programmamakers op bezoek en merkten ze ook Kristof op. “Ik heb de gewoonte iedereen uitbundig te begroeten als ik aankom op het werk. En dat is hen blijkbaar niet ontgaan.” De heren zelf blijven erg rustig onder alle media-aandacht. “Ik wou zo naturel mogelijk overkomen, zodat de kijker ons aan het werk kan zien zoals we echt zijn. Bovendien vergat ik na een tijdje dat er een camera aanwezig was. Op een bepaald moment liep ik zelfs met microfoon aan het toilet in.” vertelt Roel. De twee mannen zagen de uitzendingen niet op voorhand en zijn nieuwsgierig welke beelden precies gebruikt zullen worden. Kristof vult aan: “Ik ben vooral benieuwd wie mij zal herkennen. Na mijn jobswitch liet ik mijn baard groeien en het is ook voor het eerst in mijn leven dat ik mijn volledige naam gebruik in mijn job.”

Let me entertain you

Vanuit zijn vorig leven, is Kristof wel wat camera’s gewend: “Ik werkte vroeger in de muziekwereld. In het weekend speelde ik de pannen van het dak in discotheken en op weekdagen begeleidde ik Belgische en Amerikaanse artiesten zoals Katherine en Kaye Styles. Na twintig jaar in het nachtleven zocht en vond ik stabiliteit bij Telenet.” Een heel andere job, maar toch ziet hijzelf een grote gelijkenis: “Vroeger entertainde ik het publiek vanop een podium, nu bouw ik een feestje met de klanten aan de lijn. Op een gegeven moment ging het bijvoorbeeld over een vergeten paswoord en raar maar waar, opeens begon de klant het deuntje te zingen van waaruit ze haar inspiratie haalde.”

Gedwongen carrièreswitch

Voor Roel was het wel de eerste media-ervaring. Hij werkte vroeger in de chemische sector. “Door een werkongeval raakte ik mijn rechterarm kwijt en kon ik niet meer aan de slag in de chemie. De eerste zes maanden werd ik keer op keer afgewezen bij het solliciteren. Tot ik bij Telenet terecht kwam. Hier kreeg ik ook met één arm een kans. De vibe die er hangt past perfect bij een positivo als ik.” Roel beseft dat een contact center niet zijn eerste grote liefde was, maar leerde de omgeving wel appreciëren: “Mijn job is een gigantische leerschool. Elke call begin je met een propere lei en krijg je een nieuwe kans. Bovendien heb ik me op twee jaar tijd enorm kunnen ontwikkelen. Ik volgde opleidingen en begeleidde nieuwe collega’s in de job, zoals Kristof. En als kers op de taart start ik binnenkort als trainer.”

Rio collection: 

Lees meer over:

/