logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

CoderDojo: Above all, be cool!

-

Als voorzitster van CoderDojo Belgium ben ik heel fier op de supercoole dingen die de kids en jongeren programmeren tijdens de CoderDojo workshops! Ben je ook gebeten door computers en ICT? Dan mag je dit niet missen!

Wat is CoderDojo? Wel, bij CoderDojo Belgium kan je alles leren over websites, games, apps en software én er onmiddellijk mee aan de slag gaan. We organiseren gratis workshops (doe-het-zelf lessen) voor jongens en meisjes van 7 tot 18 jaar. CoderDojo gaat dus eigenlijk over leren programmeren, door het vooral zelf te doen.

Tijdens een Dojo krijg je begeleiding van vrijwillige mentors. Ze leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit. Ook je ouders zijn welkom, als ze dat willen. CoderDojo heeft maar één regel: "Above all: be cool!". Jaloers gedrag, pesten, liegen, bluffen en andermans tijd verspillen horen er niet thuis. Op een coole manier met digitale soft- en hardware omgaan wel.

De Telenet Foundation steunt CoderDojo Belgium door een aantal laptops te financieren. Maar ook Flow Pilots en idealabs geven de organisatie een duwtje in de rug.  

Heb jij zin om langs te komen tijdens één van onze volgende workshops? Schrijf je dan zeker in. Verder zijn we ook steeds op zoek naar leuke mentors. Als jou dat wat lijkt, kan je je hiervoor natuurlijk ook aanmelden. En als je op de hoogte wil blijven van het laatste CoderDojo-nieuws, dan kan je ons ook via facebook volgen.

Zit ICT je in het bloed? Dan hoop ik je snel te ontmoeten op één van onze CoderDojo events.

Tot dan!

Martine

Bij Telenet vinden we het belangrijk dat ICT weer 'cool' wordt bij de jeugd, vandaar dat we onze volle steun geven. ICT is immers een beroep van de toekomst! Ook bij telenet zijn we steeds op zoek naar sterke ICT-profielen. Ontdek ze hier

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/