logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Geef mij maar hockey!

-

“Ondertussen is mijn sportcarrière op het hoogste niveau afgelopen. Toch blijf ik nauw betrokken bij de Belgische hockey-ploeg.” Zo zal Manu tijdens de Olympische Spelen in Rio fungeren als co-commentator. Een erg spannende opdracht!

Van semi-prof naar de top

Manu maakte de opmars van het Belgische hockey van heel dichtbij mee. Tijdens zijn studententijd schopte hij het tot keeper van het nationale team. Het WK in 2002 was een eerste grote test. “Het niveau van de ploeg ging er sterk op vooruit. In 2004 misten we de Spelen op 12 seconden na. Nadien startte ik in een kleine KMO en moest ik mijn carrière als international noodgedwongen op een lager pitje zetten. Toch bleef ik de ploeg altijd steunen.” Uiteindelijk wist het team zich te kwalificeren voor de Spelen in Londen. En Manu werd opnieuw opgeroepen! “Ik werkte eerst twee maanden halftijds en trainde als gek. Nadien leefde ik nog drie maanden voltijds voor het hockey. Ondanks alle inspanningen, haalde ik de selectie wel, maar speelde ik zelf geen minuut op de Spelen, een immense ontgoocheling.”

Scherpe analyse

Toch houdt hij vooral goede herinneringen over aan Londen: “Omdat ik net uit de finale selectie viel, werd ik gevraagd om de wedstrijden te becommentariëren. Een beetje vreemd om op televisie je ploegmaats te analyseren, maar ik deed het blijkbaar niet slecht.” Ondertussen kreeg Manu de vraag om ook als co-commentator op te treden tijdens de Spelen in Rio. “Een ongelooflijke eer! Ik neem er mijn laatste maand ouderschapsverlof met plezier voor op.” zo lacht Manu. Hij neemt de rol van specialist voor zijn rekening en zal de kijker voorzien van een tactische analyse voor, tijdens en na de wedstrijden. “Een geweldige ervaring, die me bovendien nuttige inzichten levert voor mijn job bij Telenet. Zo leer ik het TV-wereldje immers nog een pak beter kennen.”

Strakke planning

“Tot mijn 34ste leefde ik echt als topsporter. Da’s vrij lang voor een hockeyer, want rijk word je er niet van. De meeste spelers hockeyen intensief als student en geven nadien voorrang aan hun job. Dankzij een gigantische flexibele echtgenote en een ijzeren discipline wist ik de twee toch lang te combineren.” Manu heeft geen spijt van zijn keuze om af te bouwen. “Ik speel nu op amateurniveau waar het kameraadschap en de derde helft primeren. Dat is de juiste keuze geweest in combinatie met mijn job en mijn gezin. Sport heeft me al veel gegeven in het leven. Naast veel vrienden, vond ik ooit een job via het hockey en binnenkort mag ik mee naar Brazilië. Echt de max!”

Rio collection: 

Lees meer over:

/