logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

ICT op school: de juffen zijn er klaar voor!

-

Driiiiing! Gisteren rinkelde in alle scholen na twee maanden opnieuw de bel. Altijd een beetje spannend, zowel voor ouders, leerlingen als leerkrachten. Wij polsten bij drie digi-juffen of ze er klaar voor zijn!

Lotte, Sofie en Stéphanie zijn drie leerkrachten lager onderwijs. In februari ontvingen ze onze allereerste ‘Gele Duim’. Deze award zet elk jaar een initiatief in de kijker rond veilig en verantwoord omgaan met digitale toepassingen en het toegankelijk maken van internet. Het project “De Digitale Boekentas”, een website die informatie bundelt over hoe je als leraar ICT optimaal toepast in de klas, was een perfecte eerste winnaar. Benieuwd of de digi-juffen voorbereid zijn voor het nieuwe schooljaar. Hallo Lotte?
 

Jullie website is ondertussen in een nieuw kleedje gestoken. Krijgen jullie veel positieve reacties?
Zeker! We krijgen almaar meer reacties via de website, en ook via Facebook weten leerkrachten ons te vinden. Ze stellen meestal gerichte vragen over hoe ze ICT het best kunnen toepassen in hun klas. En studenten die een lerarenopleiding volgen, mailen ook vaak voor tips & tricks.

Hebben jullie tijdens de vakantie nog leuke ideeën uitgewerkt?
We hebben inderdaad niet stil gezeten (lacht). We hebben onze stappenplannen en lesfiches verbetert en aangepast. Nu hebben ze allemaal dezelfde lay-out, wat het meer professioneel maakt. Ook hebben we alle apps en websites waar we naar verwijzen, gecontroleerd op mogelijke veranderingen. De geüpdate bestanden komen binnenkort op de website.
 

Benieuwd naar de educatieve mogelijkheden van tablets, computers en spelconsoles? Dan is grasduinen in "De Digitale Boekentas" iets voor jou of de juf of meester van je zoon of dochter.

Ben jij ook creatief met ICT laat het ons dan zeker weten. Wij houden nieuwe initiatieven continu in de gaten voor onze volgende 'Gele Duim'.

 

Rio collection: 

Lees meer over: