logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Jef, de man die je tv doet spelen!

-

Jef, 45, is onze Expert Netwerktechniek in hartje Kempen. We stelden hem enkele vragen tijdens zijn missie: bij jou thuis de tv en het internet aan de praat houden. Loop mee en ontdek alles over het netwerk van vandaag en morgen!

De netwerktechniekers, zijn dat de mannen die bv. digitale tv komen installeren?
Nee, dat zijn de installateurs. Netwerktechniekers komen in principe niet bij de mensen thuis. Ze werken in de kopstations en aan de nodekasten. En ik ben de persoon die de netwerktechniekers ondersteunt bij complexe situaties.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?
De doorsnee dag bestaat eigenlijk niet. De ene dag ben ik op de baan, de andere dag bereid ik een opleiding voor de netwerktechniekers voor. Ik zit niet graag aan een bureau. Het liefst ga ik de baan op om nieuwe netwerktechniekers te begeleiden. Maar het is even interessant om op te volgen waar het morgen met de kabel naartoe gaat.

Waarom de baan?
Omdat je daar het meeste meemaakt. Jaren geleden kregen we bijvoorbeeld een keer bericht dat er serieuze storingen zaten op het tv-signaal. We gingen kijken, maar vonden niet meteen waar het probleem zat. Tot we daar ineens ‘ne spinnekop’ zagen zitten in een van de schotelantennes ... Juist daar waar het signaal werd opgevangen. Vooraleer we dat gevonden hadden...

Een andere dag moesten wij in Ravels zijn om een probleem op te lossen aan een ‘champignon’. Zo noemen wij de grijze kleine bakjes op straat waarop de huizen zijn aangesloten. Daar aangekomen, was die champignon spoorloos. Bleek dat de man die daar woonde die had uitgegraven en naast zijn tuinhuis had gezet. Hij wilde niet meer naar dat ‘lelijk ding’ kijken.

 

 

Meer weten?

 

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/