logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Jupiler Pro League op alle televisieplatformen en voor iedereen vanaf volgend seizoen?

-

We bevestigen het plan dat we samen met de Pro League in een joint venture stappen die de verspreiding van live tv-beelden van het Belgische eerste klasse voetbal zou garanderen via een Jupiler Pro League-zender.

In mei 2014, na de play-offs, loopt het huidige voetbalcontract af. In dat kader hebben we samen met de Pro League gezocht naar de beste manier om de voetbalrechten de komende jaren in de markt te zetten. Concreet zouden we samen met de Pro League een eigen zender opstarten die alle live matchen van het eerste klasse voetbal zal capteren. Geïnteresseerde operatoren kunnen de uitzendingen van deze zender tegen betaling en op niet-exclusieve basis aankopen en via hun eigen televisieplatform verspreiden naar hun klanten.

De samenvattingen zouden aangeboden worden via een tenderprocedure. Telenet en de Pro League beklemtonen dat alle Belgische open-net zenders kunnen deelnemen aan deze tender en dat de grootste waarborgen op een objectief verloop van de veiling zullen ingebouwd worden.

Vanzelfsprekend zal  het volledige plan zorgvuldig met de mededingingsautoriteiten afgestemd worden.

Voordelen voor consument, voetbalclubs en de Jupiler Pro League.
Het grootste voordeel van dit voorstel is dat het  - na de goedkeuring van de clubs -  mogelijk wordt om het nationale voetbal vlot tot bij alle consumenten brengen ongeacht hun televisieaanbieder.

Ook voor de Pro League-clubs zelf kan dit plan meer financiële stabiliteit brengen, aangezien de clubs voor een langere tijd gegarandeerde inkomsten krijgen uit de televisierechten en zelf ook kunnen delen in de winsten van de joint venture.

Verder is dit initiatief ook voor de Pro League zelf een mogelijkheid om de eigen merkbekendheid te vergroten via een eigen televisiezender, die duidelijk Pro League gebrand zal zijn.

Tot slot kunnen meer kijkers genieten van de Jupiler Pro League dankzij de verspreiding van voetbalbeelden aan meerdere televisieplatformen en zal de uitstraling van het professioneel voetbal nog groter worden.

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /