logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Kinderen leren directieleden programmeren!

-

"Ik heb vandaag een grote dame uitglegd hoe je een figuurtje in een animatie omdraait. Best wel cool!" Lune is een van de kindercoaches die zaterdag enkele directieleden leerde programmeren. Ze deed het uitstekend!

  • De jonge coaches worden voorgesteld.
  • Coach Lune legt uit hoe je een animatie maakt. Quote: 'Het is niet moeilijk, gewoon een beetje oefenen.'
  •  De coaches voelen zich goed in hun rol. Quote: 'Dat willen we vaker doen.'
  •  De coaches geven heldere antwoorden op de vragen van hun studenten.

Juno, Alex, Lune en Manon waren in hun nopjes. “Dit kunnen we wel vaker doen!”, klonk het volmondig. Ze legden aan directieleden van verschillende bedrijven uit hoe je programmeert met Scratch. Tijdens deze speciale CoderDojo mochten de kinderen zelf een keertje coachen. Ik had enkele grote namen uit de bedrijfswereld uitgenodigd. Ondermeer Saskia Van Uffelen (CEO Bull) en Carl Tilkin-Franssens (CIO Acerta) leerden programmeren onder begeleiding van de kids. En op het einde van de sessie genoten we samen van de welverdiende pizza's!

De CoderDojo’s kennen een enorm succes. Vorig jaar startten we met twee clubs, vanaf september komen er 9 nieuwe locaties bij. Zo zijn er voortaan CoderDojo’s in Antwerpen, Bredene, Genk, Gent, Kortrijk, Leuven, Brussel, Brugge, Aalst, Hasselt en Mechelen.

Rio collection: 

Lees meer over:

/