logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Laat jij het stofzuigen al over aan een app?

-

Wie stofzuigt bij jou thuis: jij of een app? Klinkt als toekomstmuziek, maar is het niet. Steeds meer huishoudapparaten kunnen via een app gekoppeld worden aan je smartphone, én aan andere toestellen. 

Van bepaalde verwarmingenthermometers en weegschalen bestaat vandaag al een 'slimme' variant. Ze komen met een app en je bestuurt ze via WiFi met je smartphone. Een mooie evolutie, maar wel één die druk legt op het netwerk. Dat moet namelijk al die WiFi-signalen verwerken. Gelukkig hebben we experten als Jef in huis die het netwerk voorbereiden op deze –mogen we toch wel zeggen- Brave New World.

Slimme meters doen je slim verbruiken
Doordat meer en meer apparaten nu al aangesloten zijn, ga je steeds meer stroom verbruiken. Je gebruikt natuurlijk liefst energie wanneer de vraag laag is en de energie het goedkoopst is, en daarom doen we al een tijdje onderzoek naar ‘smart grids’. Dit zijn technologieën die het elektriciteitsnet beheren. Vandaag werken we al samen met Eandis aan het slimme meters-proefproject. Deze technologie spaart je portemonnee en vermijdt tegelijk overbelasting van het netwerk.

Je ziet, er is werk aan de winkel voor mensen als Jef, maar ze doen het met plezier en toewijding. Uiteindelijk zorgen zij er mee voor dat we meer tijd overhouden voor de leuke kanten van het leven. Want stofzuigen of de oven aanzetten, dat doe je binnenkort gewoon vanop de Ring rond Antwerpen!

 

Meer weten?

Rio collection: 

Lees meer over:

/