logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Maak kennis met On Air

-

“Samen films maken” luidt de baseline van On Air, één van de vijf start-ups die verder aan de weg timmert in Telenet Idealabs Growthlabs. Reden genoeg om een paar vragen in de lucht te gooien. Lights, camera, action! 

Wie zijn de mensen achter On Air?

“Wij zijn Wouter en Ben, twee jonge ondernemers van On Air die net afgestudeerd zijn. Wij leerden elkaar kennen tijdens onze studieperiode Devine – Digital Design & Development in Kortrijk. We wilden altijd al ons eigen idee uitwerken en de Telenet Idealabs accelerator was een perfecte kans om dit te verwezelijken.” 

Wat doet On Air?

“Onze app maakt het mogelijk om filmpjes te combineren van verschillende gebruikers. Je kan video’s die je genomen hebt samenvoegen bij alle video’s die al gemaakt zijn omtrent een bepaald onderwerp. Bijvoorbeeld op een festival, een reis, of een ander evenement.” 

Waarom besloten jullie om mee te doen aan Telenet Idealabs?

“Omdat dit een uitstekende kans was om niet alleen ons idee uit te werken maar ook om heel veel bij te leren, connecties te leggen en persoonlijk te evolueren.” 

Hoe is dit digitale innovatie?

“Te veel gaat video verloren en wij geven video een grotere betekenis. Mensen maken veel video’s, maar doen er bitter weinig mee. De écht gemotiveerden gebruiken deze dagen programma’s zoals iMovie om een eigen compilatie te maken.” 

Hoe gaat dit mijn leven makkelijker maken?

“Als je op reis gaat met vrienden, is de kans groot dat iedereen wat filmpjes maakt, die nadien nooit meer bekeken worden, omdat ze simpelweg niet gegroepeerd zijn. Wij zorgen ervoor dat al deze video’s gecombineerd worden tot één totale film.”

 

Rio collection: