logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Maak kennis met Campr

-

“Wat Airbnb voor reizigers is, wil Campr voor kampeerders zijn.” Een fraai doel, waarmee de start-up samen met vier andere starters de laaste fase van Telenet Idealabs inzet. Tijd om de tent even op z’n kop te zetten. 

Wie zijn jullie?

“Wij zijn Sebastiaan Schillebeeckx en Wim Vanhorenbeeck. We hebben elkaar leren kennen aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. Campr was ons afstudeerproject. We zijn zelf gepassioneerde kampeerders, en met Campr willen we iets bijdragen aan de camping community. Hoewel we allebei webdevelopers zijn, zijn we erg complementair. 

Wat doet Campr precies?

“Campr is een platform - en vanaf de lente - een mobiele app waar je zelf een kampeerplaats kan aanbieden of op zoek kan gaan naar een budgetvriendelijke verblijplaats. Vergelijk het met Couchsurfing, maar dan in open lucht en met een twist: we bieden niet alleen originele outdoor slaapplaatsen aan, maar ook unieke ervaringen. Urban Camping, Glamping, Island Camping, … De eigenaar van een kampeerplaats kan zich onderscheiden van anderen door een barbecue of een trip te organiseren.”

Waarom hebben jullie meegedaan aan Telenet Idealabs?

“De dag van onze eindjury op school gaf een docent ons een flyer van Telenet Idealabs en stelde voor om eens naar een “Open pitch night” te gaan om ons idee te pitchen. Maar wij geloofden zo sterk in ons idee dat we ons gewoon meteen voor het accelerator programma hebben ingeschreven. De stap naar ondernemen is altijd moeilijk zonder steun. Maar met de juiste ingesteldheid en motivatie kom je er wel. Als pas afgestudeerden was het de perfecte kans om te beginnen met ondernemen. Je hebt namelijk nog niet zoveel te verliezen. Hopelijk kunnen we andere jonge ondernemers inspireren om hetzelfde te doen.” 

In welke zin is Campr digitale innovatie?

“We creëren hier een nieuw segment in de markt: kamperen bij mensen thuis, bij particulieren. De sharing economy is booming en daar willen we op inspelen. Wie gaat kamperen wil op speciale plaatsen kamperen, niet in vakje D5 op rij 17 op een plekje waar wel of geen gras op staat. Wij zorgen ervoor dat je die speciale plekjes kan ontdekken en bezoeken, en combineren dit met de kennis van de lokale mensen.” 

Hoe gaat dit mijn leven makkelijker maken?

“Met Campr zoek en boek je in een paar minuten een unieke plek. Je kan zoeken op beschikbaarheid, locatie, ervaring en budget.”

 

Rio collection: