logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Maak kennis met de 8 nieuwe Telenet Kickstarters!

-

Wat denkt je kat? Wie is je perfecte flatgenoot? En hoe zet je complexe informatie om in een sexy dashboard? Op deze en andere vragen formuleerden onze nieuwe Telenet Kickstarters een vernieuwend digitaal antwoord.

Telenet Kickstart?

Met het Telenet Kickstart-programma stimuleren we jonge talenten om digitaal vernieuwende projecten op te zetten. Die kunnen, met de ondersteuning van onze partner Idealabs en onszelf, uitgroeien tot volwaardige ondernemingen. Dat was het geval bij enkele start-ups van vorig jaarCamprDotIntuo en Pith.li bijvoorbeeld zijn vandaag helemaal klaar om de digitale wereld te veroveren.

Nieuwe naam, nieuwe mogelijkheden

Was je vorig jaar al mee met het programma, dan merk je dat de naam veranderde van ‘Telenet Idealabs’ naar ‘Telenet Kickstart, powered by Idealabs’. Inhoudelijk is er aan het programma niets veranderd. Idealabs levert voor deze tweede editie opnieuw een sterke omkadering met coaching, training en een netwerk van mentoren. En wij bij Telenet zorgen voor technische en financiële ondersteuning en zetten een aantal Telenet experten en mentoren actief in.

De acht!

Hier zijn ze dan -in willekeurige volgorde- de acht jonge beloftevolle veulens die we de komende vier maanden intensief gaan begeleiden.

  • HeyHey Apps charmeert kattenliefhebbers met een grappige app die de hersenkronkels van hun huisdier in kaart brengt.
  • Spionkop zet Fantasy Sports op de kaart als een leuk en sociaal gebeuren voor elke voetbalfan.
  • FlatNinja brengt de perfecteflatgenoten samen dankzij een Tinder-achtige app.
  • Happs motiveertkinderen met dyslexie om te leren lezen met een educatief adventure game.
  • StuCom laatde bewoners en de huisbazen van studentenhuizen efficiënter vragen en klachten  uitwisselen en oplossen.
  • Cumul.io visualiseert instant complexe informatie instijlvolle interactieve dashboards. Makkelijk te lezen, te delen en te updaten!
  • Transformy helpt tijdverlies de wereld uit door lijstjes makkelijk om te zetten in andere, meer praktische lijstjes.
  • AcademicLabs, ten slotte, ving als winnaar van de Battle of Talents-wedstrijd tussen de Vlaamse hogescholen en universiteiten vorig jaar al een wild card voor het Telenet-kickstart-programma. Met hun project willen ze een betere  wisselwerking tussen de 17 miljoen onderzoekers die wereldwijd in laboratoria werken. Op die manier hopen ze tot snellere oplossingen te komen voor prangende vraagstukken.

 

Binnenkort zoomen we hier op Snap! meer in op de afzonderlijke ideeën van elke Telenet Kickstarter. En we tonen je een blik op hun vier maanden durende reis van start-up naar -misschien wel- CEO van hun eigen bedrijf. 

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /