logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Onze nieuwe voetbalcommentatoren aan het woord!

-

Na een zoektocht van tien maanden zijn de nieuwe Sporting Telenet voetbalcommentatoren bekend: Alexander Adriaenssens en Kjell Langeraet. Afgelopen week maakten ze hun debuut. 

  • Kjell live in actie
  • Alexander maakt zijn live-debuut
  • Kjell: 'Ibrahimović beslist de match met een mooi hakje'

Woensdag beet Alexander de spits af met de interland Engeland – Denemarken. En zaterdag debuteerde Kjell tijdens Bastia – PSG. Wij polsten eens of ze er al van bekomen waren!

Je kreeg vorige week meteen al je vuurdoop, live op antenne. Was je daar klaar voor?

Alexander: Zeker! In januari volgden de laatste vijf kandidaten nog een intensieve opleiding bij enkele van de beste Vlaamse voetbalcommentatoren. Daar heb ik nog enorm veel van bijgeleerd.  Commentaar geven is veel meer dan gewoon je zegje doen. Je moet de nodige voetbalkennis hebben en er hard voor werken.

Wat vond je van de wedstrijdkeuze? Had je liever een ander debuut gehad?

Kjell: Ik was heel blij met mijn match Bastia – PSG. Ibrahimović speelt bij PSG, dus dat was heel dankbaar. Het was geen spannende match, PSG stond na 20 minuten al 0-2 voor. Uiteindelijk werd het 0-3. Ik heb dus wel een aantal keer ‘goal’ kunnen roepen. Al had ik bij het briljante hakje van Ibrahimović wel iets enthousiaster mogen zijn. Maar dat is dan een goede les voor volgende keer. De eerste keren is het wat zoeken hoe ver ik kan gaan. 

Hoe bereid je je precies voor op zo’n wedstrijd? Noteer je alle spelers, bekijk je vorige matchen, …?

Alexander: Voor mijn match waren er 30 spelers per ploeg. Ik ga dan van alle 60 spelers een foto opzoeken en probeer de interessantste weetjes te vinden. Maar ik wil ook weten hoeveel keer ze in het verleden al tegen elkaar hebben gespeeld,  iets over het stadion, tegen wie Engeland speelt op het WK, … . Ik ben toch 7 à 8 uur bezig geweest om mijn voorbereiding te maken. Mijn info vind ik vooral via internet op nieuwssites.

Hoe verliep die eerste live wedstrijd? Was je zenuwachtig? Ging alles vlot?

Kjell: Dat viel wel mee, ik ben niet echt een zenuwachtig type. De uren voor de match was ik wel wat nerveus. Toen ik aankwam op de redactie zat iedereen al helemaal in de voetbalsfeer. Maar tijdens de match was ik niet echt zenuwachtig.

Heb je de match opgenomen om zelf terug te beluisteren?

Alexander: Ja, ik was pas rond middernacht thuis, maar ik heb de match nog eens herbekeken.  Ik vond het niet raar om mezelf te horen, ik ben het intussen al gewoon. Voor mijn vrienden en familie was het wel bizar. Sommigen geloofden niet dat ik het was, omdat ik op TV mijn West-Vlaams dialect achterwege laat. Ze zeiden dat ik een andere Alexander was, in een propere taal, haha.

Kjell: Nee, nog niet. Via enkele goede vrienden en mijn broer heb ik wel al feedback gekregen. Ik heb liever hun ongezouten mening dan dat iedereen zegt dat het goed was. Zo kan ik het best bijleren. 

Dank je Alexander en Kjell! We wensen jullie nog veel succes bij Sporting Telenet. 

Rio collection: 

Lees meer over:

/