logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Proeven van Telenet, letterlijk en figuurlijk!

-

“Ook al studeer ik in Leuven, toch voel ik me vooral Mechelaar. Ik ben trots op onze stad en zie ook dat er zich meer en meer bedrijven vestigen.”

Tim studeert TEW, een logische keuze vanuit zijn interesse in economie. Als student deed hij al verschillende zomerbaantjes, van werken in de groentefabriek tot kinderanimatie op het speelplein. Met het oog op de start van zijn professionele carrière, zocht hij een studentenjob met een rechtstreekse link naar zijn studies. En of hij die vond!

Last minute

“Op het einde van de zomer wilde ik graag nog wat extra centen verdienen. Ik trok mijn stoute schoenen aan en stapte een interimkantoor binnen. Daar kreeg ik een baan aangeboden in het onderhoudsteam van een ziekenhuis. Niet meteen mijn droomjob... Bij het buitengaan viel mijn oog op een advertentie van Telenet, iets wat me veel meer aansprak. Na kort overleg, kon ik de volgende dag al starten.”

Spannend, die eerste dag

“Als Mechelaar kende ik Telenet uiteraard al langer. Het grote gebouw springt echt in het oog. Omdat ik niet goed wist wat me allemaal te wachten stond, had ik in de aanloop naar mijn eerste werkdag toch wat kriebels in de buik. Zenuwen die achteraf niet nodig bleken. Collega Sonja stelde me van bij de start op mijn gemak, ik volgde een snelcursus in de materie en kreeg direct het nodige vertrouwen om aan de slag te gaan.”

 Een dagschotel alstublieft

Wat Tim als buitenstaander opviel bij Telenet? “Als student merkte ik dat Telenet echt veel investeert in haar medewerkers. De glijdende werkuren vind ik een pluspunt, net als de vrijheid in het nemen van een koffiebreak. Iedereen is bovendien toegankelijk, zodat je snel je weg vindt. Ook het vernieuwde restaurant is een topper. Elke dag zijn er heerlijke broodjes, pasta’s, slaatjes en warme maaltijden te verkrijgen. Wat een verschil met de studentenresto!”

Sterke leerschool

“Ik ben echt blij dat ik voor dit zomerbaantje koos. Op enkele weken tijd zette ik mijn academische kennis om in de praktijk. Mijn voorkennis van IT kwam goed van pas. Daarnaast leerde ik wat het betekent om in een team te werken, hoe meetings en conference calls verlopen en hoe je best prioriteiten bepaalt. De tijd bij Telenet deed me beseffen hoe belangrijk is om bij de start van mijn carrière te zoeken naar een bedrijf waar ik me echt thuis voel. Zo stap ik elke dag met plezier uit bed!”

Rio collection: 

Lees meer over:

/