logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Strijdlustige ondernemers gespot in het Telenet Hoofdkwartier

-

Gisteren kregen we de start-ups van Telenet Kickstart over de vloer. Ze kregen precies 8 minuten om de zaal te overtuigen van hun projecten: stress! Wij polsten nét voor het pitchmoment naar zenuwen, zweethandjes en de ultieme tips.

Transformy: big data & black-outs

Transformy transformeert gegevens en... frontman Thomas transformeert net voor zijn pitch in een brok zenuwen.

Pre-pitch

“Technisch werkt alles, da’s al iets. Nu nog duimen dat ik geen black-out krijg. Laatst trakteerde ik mijn publiek op 10 minuten stilte…”

Pitch-tip

“Iedereen in het publiek in de ogen kijken, maar nooit te lang op één paar fixeren. Dat wil blijkbaar zeggen dat je die persoon wil kussen of vermoorden, haha.”

 

AcademicLabs: wetenschappelijke wereldverbeteraars met winnaarsinstinct

Arne wil met AcademicLabs de virtuele muren van de wetenschappelijke wereld openbreken. Met z’n pitch wil hij vooral zijn net gewonnen wisselbeker beschermen.

Pre-pitch

“Last-minute repeteren? Niks van. Ik heb eens gehoord dat je een presentatie 30 keer moet oefenen, maar daar doe ik niet aan mee. Ik maak me nu vooral zorgen of iemand mijn trofee gaat afsnoepen!”

Pitch-tip

“Time jezelf met de chronometer op je computer. En hou het een beetje grappig, da’s zowel voor jezelf als het publiek belangrijk.”

 

Spion Kop: voetbal & flauwe mopjes

SpionKop Octavian staat -in z’n voetbalshirt- te trappelen om het veld op te gaan met z’n fantasy football game én een gezonde portie zelfvertrouwen.

Pre-pitch

“Stress? Nee. Ik kijk vooral uit naar de vragenronde. In dialoog gaan, is meer mijn ding. Daarom zit ik ook in dit start-upprogramma, om voortdurend uitgedaagd en met kritische vragen bestookt te worden.”

Pitch-tip

“Schrijf je verhaal eens uit met pen en papier, zo onthoud je het beter. Ik zweer ook bij spiekbriefjes en enkele welgemikte mopjes om het ijs te breken.”

 

HeyHey Apps: een kopje koffie met kat

Stefan van HeyHey Apps leest kattengedachten, maar z’n presentatie… die leest hij liefst niet meer net voor hij het podium op moet.

Pre-pitch

“Ik ben volop koffies aan het drinken om die gezonde pre-pitchzenuwen op te wekken. Ik ben nog veel te rustig nu en dààr krijg ik dan weer ongezonde stress van.”

Pitch-tip

“Oefen niet té veel, want dan komt je verhaal ingestudeerd over. Hou het zo spontaan mogelijk.”

 

Happs: de boom in met dyslexie en droge presentaties

Tars en z’n team van Happs ontwikkelen een game dat dyslexie te lijf gaat. Zelf vecht hij vandaag vooral met microben.

Pre-pitch

“Ik heb geen topdag. Beetje ziek, beetje tegenslagen met de presentatie, maar… we gaan ervoor!”

Pitch-tip

“Wéét wat je zegt, vertel je verhaal vlot en spontaan. Niemand zit te wachten op een droge lezing. En vooral: laat zien dat je het tof vindt om er te staan.”

 

StuCom: vlotte communicatie met je kotbaas én je publiek

Siard werkt met StuCom aan een betere communicatie tussen studenten en hun kotbazen. En hoopt dat hij niet over zijn woorden struikelt voor zijn Telenet-toeschouwers.

Pre-pitch

“Ik hoop vooral dat ik niet teveel woorden gebruik en in herhaling val. Verder: ready to rumble!”

Pitch-tip

“Hou het eenvoudig en gebruik geen al te fancy woorden. En ga er vooral vanuit dat je met recht en reden voor dat publiek staat; je hébt een goed idee.”

 

Cumul.io: birthday boy goochelt met data en slides

Karel van Cumul.io helpt data-analisten een handje met interactieve dashboards en is jarig. Of hij straks de wisselbeker wint of niet: feest is het sowieso.

Pre-pitch

“Ik ben jarig vandaag en mijn vrouw verraste me gisteren met een etentje. Ik ben dus iets minder voorbereid dan de bedoeling was, maar hopelijk doen de verjaardagsvibes hun werk!”

Pitch-tip

“Don’t tell, show! Maak het product waarover je vertelt zo tastbaar mogelijk. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, he.”

 

FlatNinja: roommate matchmakers zonder zenuwen

Onder het motto “samen zijn we nog sterker” betreden FlatNinja’s Vadim en Dennis samen de arena. Met veel zelfvertrouwen en een Tinder-achtige app die je perfecte huisgenoot vindt.

Pre-pitch

“We hebben veel te vertellen en weten hoe we het gaan vertellen, dus… no stress! We gaan ook voor het eerst screenshots van onze app tonen, dus dat wordt fun.”

Pitch-tip

“Amuseer je gewoon! Je moet vooral fier zijn op het verhaal dat je brengt en blij dat er mensen naar willen komen luisteren.”

 

 

En de winnaars zijn…

Juryprijs: Cumul.io

Karel: “Da’s natuurlijk het beste verjaardagscadeau dat ik kon wensen!”

Publieksprijs: HeyHey Apps

Stefan: “Ik had mezelf nochtans maar een 6/10 gegeven voor deze pitch. Zo zie je maar, met katten scoor je echt altijd!”

 

Toch ook nog een speciale vermelding voor FlatNinja Vadim: met stip de snelste spreker en we konden hem op geen enkele “euh...” betrappen!

 

Ben je benieuwd hoe het deze kleurrijke pitch-posse verder vergaat? Volg hun avonturen en innovatieve projecten online.

Rio collection: 

Lees meer over:

/