logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Telecom als ruggengraat van onze economie

-

De telecomsector is de drijvende kracht achter onze economie. Dat is één van de conclusies uit een onderzoek van Arthur D. Little  dat uitgevoerd werd in opdracht van vijf Belgische telecom operatoren.

  • Niet minder dan 8 op 10 Belgische gezinnen heeft toegang tot breedband internet.
  • Meer dan 50 % surft ook mobiel.
  • Meer dan 60 % van de Belgische huishoudens kijkt  digitale televisie.
  • Iets minder dan de helft van de bevolking deed in 2013 aankopen via het internet. En maar liefst 14 % van de Belgische bedrijfsinkomsten komt van aankopen over het internet.

Het gebruik van telecomdiensten stijgt dus sterk, terwijl de relatieve prijs voor deze diensten daalt: in vergelijking met 2009 bieden telecomspelers vandaag 4 tot 7 keer meer waarde voor de klant voor dezelfde prijs.

Ondanks het moeilijke economisch klimaat, blijft de sector verder investeren. In 2013 investeerde Telenet zelfs 23% van zijn  omzet, goed voor zo’n 350 miljoen euro in netwerkverbetering, sterkere producten en een nog betere dienstverlening. Bovendien kondigden we in 2014 we met “De Grote Netwerf” een investering aan van 500 miljoen euro gespreid over 5 jaar om ons netwerk naar een ultraperformant Giganetwerk te upgraden.

Positief effect op heel de economie

Tussen 2007 en 2013 hebben alle telecomoperatoren samen maar liefst 45 miljard euro geïnjecteerd in de Belgische economie.Een vijfde van dat bedragwerd gebruikt  voor het creëren en behouden werkgelegenheid.

De telecomsector stelt vandaag maar liefst 28,000 mensen tewerk. Bij Telenet werken we met 2,300 werknemers elke dag hard aan een superieure klantenervaring. We werken hiervoor nauw samen met een hele reeks leveranciers, waardoor we in onze regio nog eens 800 mensen onrechtstreeks tewerk stellen.

Samen met onze collega’s uit de telecomsector zijn we trots op onze bijdrage aan de Belgische maatschappij. We blijven bij Telenet in de toekomst dan ook hard inzetten op een voortdurende verbetering van ons netwerk (snelheid en volumes) en een goede klantenservice zodat we bij de top van Europa blijven en klaar zijn voor de toekomstige digitale behoeften van iedereen.

Wil je dieper ingaan op deze cijfers, dan kan dat hier.

The report is also available in English and French.

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /