logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Telenet blijft gaan voor elke voetballiefhebber!

-

Donderdag raakte bekend dat de tv-rechten van de Jupiler Pro League verkocht zijn aan MP&Silva. Vrijdag was dan ook een drukke dag met vele interviews. Maar voor jullie neem ik graag de tijd om alles op een rijtje te zetten.

Vorige week donderdag is er een beslissende meeting geweest van de Jupiler Pro League. Het eerste voorstel van Telenet, om een joint-venture aan te gaan met de Pro League en zo Belgisch voetbal voor iedereen beschikbaar te maken, werd eerder afgewezen. Hierna kwam de Pro League met een nieuw voorstel, zij stelden de vraag aan Telenet, VOO en Belgacom of elke partij afzonderlijk een niet-exclusief bod wou uitbrengen op de Belgische voetbalrechten. Wij hebben hierop positief geantwoord met een bod, en volgens hetgeen wij begrepen hebben van de Pro League hebben ook alle andere partijen een effectief bod uitgebracht.

Ons bod had drie belangrijke doelen voor ogen:

1. Ongeacht hun televisieaanbieder zouden alle voetballiefhebbers kunnen blijven genieten van het Belgische voetbal.
2. Het lokale karakter van het Belgisch voetbal bleef behouden.
3. De voetbalclubs kregen meer dan verregaande financiële garanties.

Helaas heeft de Jupiler Pro League anders beslist en, met het Italiaanse televisierechtenbedrijf MP&Silva, gekozen voor een andere piste.

We betreuren het dat de Pro League de voetballiefhebber zo in de onzekerheid houdt. We blijven achter ons initiële voorstel staan waarbij we iedereen willen laten genieten van het Belgische voetbal.

Vandaag hebben we nog geen klaar inzicht in de plannen van MP&Silva met de Belgische televisieaanbieders. De beslissing heeft evenwel geen gevolgen voor het huidige voetbalseizoen. Tot eind mei 2014 blijven we de Belgische voetbalcompetitie uitzenden. Alle Sporting Telenet-klanten zullen dus kunnen blijven genieten van de ontknoping van de voetbalcompetities in binnen- en buitenland en de spannende play-offs in België.

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /