logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Van de cinema tot in Play en Play More: hoe werkt dat?

-

Films die vandaag in de cinema lopen, vind je iets later in Film à la Carte, in Play More en in Play. Maar hoe lang moet je nu eigenlijk wachten?

"Wanneer zit de nieuwe Mission Impossible-film in Play More? En wanneer kan ik The Jungle Book bestellen in Film à la Carte?" Mijn vrienden weten mij te vinden...

Hun populairste vergelijking is die met de muziekwereld. “Als een liedje overal tegelijk beschikbaar kan zijn via YouTube, Spotify of op de radio, waarom kan dat dan niet voor film?”

Tja, was het maar zo simpel... Maar helaas kan je de release van een liedje niet vergelijken met die van een film. Ik leg je het even uit!

De levensloop van een film is opgebouwd uit verschillende fasen of ‘windows’ zoals wij het in ons vak zeggen.

Fase 1 – De film wordt getoond in de bioscoop.

Fase 2 – Na vier tot zes maanden kan je de film huren in Film à la Carte. Of kopen (of huren) op Blu-ray of dvd.

Fase 3 – Nog eens vier maanden later wordt de film een jaar lang exclusief (!) beschikbaar in Play More.

Fase 4 – Na dit jaar verkoopt de filmdistributeur de rechten door aan vertrouwde zenders als vtm, VIER of één.

Fase 5 – Ondertussen is de film een klassieker en kan het finaal een plekje krijgen in Play (en dus ook op Play More) waar je ‘m kan opvragen wanneer en waar je wil.

Kan ik aan die levensloop iets veranderen? Nee, helaas niet, die beslissing ligt bij de grote filmbonzen. Maar beste filmvrienden, no worries, bij Telenet ben je dankzij het uitgebreide aanbod aan films in Play, de recente blockbusters in Play More en de nieuwste films in Film à la Carte altijd mee!

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /