logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Waarom de overname van BASE Company een logische stap is voor onze mobiele activiteiten

-

Vandaag kondigen we aan dat BASE Company ons overnamebod heeft aanvaard. Waarom dit voor ons een grote stap is, leg ik je graag uit. 

Groeiparcours

De laatste jaren heeft Telenet een mooi groeiparcours afgelegd over onze verschillende producten heen, ook in de mobiele markt.

Sinds 2006 bieden we, als virtuele operator, mobiele diensten aan via het netwerk van Mobistar. Omdat we bewust kiezen voor eenvoud, innovatie en transparantie, lanceerden we in 2012 King en Kong. Afgelopen zomer zijn we als eerste operator in België gestart met de uitrol van de EAP-technologie, waardoor je automatisch en onafgebroken op het Telenet WiFree-netwerk kan surfen. Recent nog lanceerden we onze Familie Deal, een maandelijks terugkerende korting op meerdere simkaarten binnen één gezin, en het Mobile Employee Plan, een makkelijke en transparante oplossing om mobiele telefonie aan werknemers aan te bieden.

Deze initiatieven zorgen ervoor dat onze klanten hun mobiele kosten kunnen reduceren en dat wordt gesmaakt: we zijn trots op dit moment bijna 900.000 mobiele klanten te tellen.

 

Logische volgende stap

Gezien de verwachte verdere toename in mobiel datavolume, is de overname van BASE Company een mooie kans om dit groeiverhaal te kunnen blijven ondersteunen. BASE Company’s marktpositie is erg complementair aan die van Telenet. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat we nog meer kunnen innoveren als we over een eigen mobiel netwerk beschikken. Een mobiel netwerk waarin we de komende jaren 240 miljoen euro gaan investeren.

Alvorens stappen te zetten, wachten we nog wel op de goedkeuring van de bevoegde mededingingsautoriteiten.

 

Altijd en overal

Het is duidelijk dat de honger naar mobiele diensten nog niet gestild is: klanten verwachten overal en altijd een superieure ervaring op het gebied van mobiel internet en telefonie. Dit geldt niet enkel voor particulieren, maar ook voor bedrijven die in sneltempo op de digitaliseringstrein springen. Telenet wil tegemoet komen aan deze noden en België mee aan de Europese top houden qua connectiviteit, zowel vast als mobiel.

 

English version available

Rio collection: