logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Zo beveiligen we je persoonlijke gegevens

-

Je belt met Telenet, kijkt tv en surft. Daarbij komen er heel wat gegevens vrij: je IP-adres, je gekozen nummers en de URL’s die je bezocht hebt, bijvoorbeeld. Terecht dus dat dit gebeurt met het grootste respect voor je privacy.

Als Data Protection Officer sta ik (en met mij een heel team) bij Telenet in voor de bescherming van je ‘persoonlijke levenssfeer’, zoals dat heet. Kort samengevat zorgen we ervoor dat al je gegevens veilig zijn bij ons. Je persoonlijke gegevens (je naam, adres, telefoonnummer, geslacht, gezinssamenstelling, …), je technische gegevens (welk type Digibox je hebt, je IP-adres, …) maar ook de informatie over hoe je onze producten gebruikt (hoe vaak je belt, welke films je opvraagt, …).

Mijn job draait dus niet alleen om een veilig internetverkeer (want daar heeft Telenet een uitgebreid en heel bekwaam IT-beveiligingsteam voor) maar het is er wel een belangrijk onderdeel van. Nu je meer en meer online doet –je belt, winkelt en bankiert bijvoorbeeld via het internet- moet je er namelijk op kunnen vertrouwen dat wij je gegevens niet nodeloos zullen verwerken of bijhouden.

 

Wat doen we dan wel met je gegevens?

Enerzijds zijn we wettelijk verplicht om bepaalde gegevens over jou bij te houden. Het gerecht of de politie kan bv. je telefonie- en internetgegevens tot 12 maanden terug opvragen. Anderzijds gebruiken we je gegevens om onze producten en diensten te verbeteren. Zo kunnen we vanop afstand zien welke Telenet-apparaten (ook bij je thuis) niet meer optimaal werken, zodat we je aan de telefoon zo gericht mogelijk kunnen helpen. We zouden je trouwens ook proactief kunnen contacteren wanneer wij problemen vaststellen. In de toekomst willen we dat meer en meer doen. We helpen bijvoorbeeld ook heel wat klanten met problemen die ons contacteren via social media en ik merk dat ook die dienstverlening heel sterk wordt gewaardeerd.

 

Hoe beschermen we je gegevens?

We volgen de Belgische en Europese regels over de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. Al onze medewerkers worden bovendien opgeleid om correct om te gaan met vertrouwelijke gegevens. Ze krijgen ook alleen toegang tot die gegevens die ze nodig hebben om hun taak uit te voeren. Ze kunnen bijvoorbeeld niet aan de inhoud van je telefoongesprekken, e-mails en sms-berichten. Die gegevens behoren uiteraard tot de beste beveiligde.

Ook gebruiken we allerlei technische maatregelen om je persoonlijke gegevens te beschermen. Beveiliging met een paswoord, bijvoorbeed, firewalls, antivirus en toegangscontroles voor onze werknemers.

We verkopen je persoonlijke gegevens ook niet aan derden, tenzij je ons daar specifiek toelating voor geeft. En zelfs dan zien we erop toe dat die partij dezelfde regels volgt als ons voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer. 

 

Jij bepaalt mee je privacy!

Wist je trouwens dat jij als klant ook zelf bepaalt welke gegevens we wel of niet mogen gebruiken? Het gaat dan bijvoorbeeld over de gegevens van je kijkgedrag. Je regelt de instellingen daarvoor makkelijk via ‘Mijn Telenet’. Ook bepaal je zelf het ‘kruimelspoor’ dat cookies mogen achterlaten.

Wil je daar meer info over, klik dan even door naar telenet.be/privacy.

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /