logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

De acteurs uit Thuis: 20 jaar geleden vs nu


“Geen vertrouwder huis dan thuis”, zo zong Isabelle A in de begingeneriek van ‘Thuis’ in 1995. Het zou zelfs zó vertrouwd blijken dat 7 acteurs 20 jaar later nog steeds thuis zijn in de soapserie. Benieuwd hoe ze veranderd zijn?

Pol Goossen - Frank Bomans

Zie hem eens blinken! Frank Bomans is zowat de godfather van Thuis. Op alle mogelijke manieren, want hij heeft niet minder dan 3 kinderen (Peggy, Bianca en Franky) bij 3 verschillende vrouwen (Rosa, Jenny en Simonne). Jep, Frank houdt van de vrouwen, en de vrouwen houden van Frank. Maar gelukkig voor Simonne én het aantal zwangerschappen in het dorp, is Frank met de jaren zijn wilde haren kwijtgespeeld. 

Marleen Merckx – Simonne Backx

De producenten van tissues hadden de afgelopen 20 jaar een goeie klant aan Simonneke. Meer dan eens weerklonk een “baaaaby” richting Frank en volgde een huilpartij. Je zou voor minder: ze leerde pas op late leeftijd haar vader kennen, ze werd bedrogen door Frank, onteerd door haar schoonbroer Luc, raakte in coma, kreeg een miskraam, werd aangereden, belandde opnieuw in coma en ontdekte pas na 36 jaar dat Sam haar dochter is. Een tissue, iemand? 

Annick Segal – Rosa Verbeeck

De vrouw die haar volk het decolleté leerde kennen. Begon als kapster, maar zat vaker haar aartsvijand Marianne in de haren. Tegenwoordig werkt ze met zus Jenny in de Zus & Zo. Alleen in het liefdesleven wil het niet echt vlotten. Denk maar aan de halve affaires en hele relaties met Luc, Frank, Walter, opnieuw Luc, Jean-Pierre, Yves, Waldek en William.

Sally-Jane Van Horenbeeck – Peggy Verbeeck

Peggy heeft er, net als haar mama Rosa, al een turbulent leven opzitten. Zo ontdekte ze dat niet Luc maar Frank haar vader is, kende ze heel wat pech in de liefde, was ze onrechtstreeks verantwoordelijk voor de dood van haar stiefbroer Kasper, moest ze haar kind afstaan en was ze zelfs even blind. Maar nu ze samen is met Renzo, lacht het leven haar eindelijk een beetje toe. 

Leah Thys – Marianne Bastiaens

Klassedame. Een ander woord is er niet om Marianne te omschrijven. Oké, ze heeft in de gevangenis gezeten voor de moord op dokter Geert, maar toen werd ze erin geluisd. Andere memorabele momenten uit 20 jaar thuis zijn haar relatie met ‘Jean-Pierre de antiquair’ en recenter de discussies met poetsvrouw/vriendin Nancy.

Monika Van Lierde – Ann De Decker

De dochter van Marianne koos net als haar vader voor een carrière als dokter. Deelde even de lakens met Jean-Pierre (inderdaad, de ex van haar moeder) maar ontdekte dat ze op vrouwen valt. Na relaties met Manon, Barbara en Sandrine, is nu samen met Maira. Ben je nog mee met het aantal affaires en relaties? 

Janine Bischops – Jenny Verbeeck

Er ook bij vanaf het eerste moment: Jenny Verbeeck. Deelde lief en leed (en voor een korte periode ook Frank) met haar zus Rosa. Is ook mama van Bianca en hartsvriendin van Marianne. Ze stond jarenlang achter de tapkraan van Ter Smissen en vormde een koppel met dokter Dré. Tegenwoordig is ze samen met Leo. Dé Leo van Taxi Leo.

Rio collection: 

Lees meer over:

/