logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

KV Mechelen, 25 jaar na de Europacup!

-

KV Mechelen won 25 jaar geleden als laatste Belgische club een Europacup. Die historische prestatie is een kwarteeuw na datum vertaald in een prachtig boek!

Weinig doelpunten staan zo op het netvlies van de Belgische voetbalfan gebrand als die ene kopbalgoal in Straatsburg. KV Mechelen klopte op 11 mei 1988 het grote Ajax Amsterdam in de finale van Europacup II met 1-0 en veroverde als laatste Belgische club een Europese beker.

Een kwarteeuw later praten de protagonisten en bevoorrechte getuigen van toen honderduit over die memorabele stunt. In het boek "KV Mechelen, 25 jaar na de Europacup" van de hand van Thijs Delrue en Raf Willems, blikken alle spelers, trainer Aad de Mos, maar ook bestuursleden, medische staf en supporters terug op hét hoogtepunt van hun leven.

Dat KV Mechelen in 1988 iets onwaarschijnlijk realiseerde, staat buiten kijf. Nooit eerder won een club bij zijn eerste Europese intrede meteen de Europabeker. KV is nog steeds de enige Europese debutant die daarin slaagde. Bovendien stamt geen enkele Europese bekerwinnaar uit een stad met minder inwoners dan Mechelen. Telenet is maar wat fier dat het al jaren een club mag sponsoren die zoiets uniek verwezenlijkt heeft.

En jij kan het boek "KV Mechelen, 25 jaar na de Europacup" scoren op de Sporting Telenet-Facebookpagina!

 

Rio collection: