logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

5 apps voor een happy staycation!

-

Trek jij dit jaar niet mee in de karavaan naar de zon? Met deze 5 apps kan thuisblijven wel eens de beste vakantie worden die je ooit hebt gehad!

Homo turisticus
Van China en Japan komen ze onze Vlaamse kunststeden bezoeken, maar eerlijk: hoe lang is het geleden dat jij Manneken Pis of de Venetiaanse Gaanderijen hebt bezocht? Download de Storynations apps en bezoek ‘Vlaanderen Vakantieland’ met audio- en videoverhalen op je smartphone. Doe je dat graag op twee wielen, laat je dan leiden door FietsKompas, een app die het hele knooppuntennetwerk in Vlaanderen blootlegt.

Het groene gras van thuis
Hoezo, het gras is groener op een ander? Niet met de Mijn Tuin app! Die vertelt je alles over tuinieren: wat je wanneer moet zaaien, wat je wanneer moet oogsten en wat je planten, bloemen en bomen nodig hebben om gelukkig te blijven. Nu heb je er eindelijk de tijd voor, en ook in ’t najaar draag je er de vruchten van.
Download Mijn Tuin voor iOS
Download Mijn Tuin voor Android

Effe chillen... effe grillen!
Zo, de tuin ligt er netjes bij, en dus kun je de burens eens ‘op de grill’ vragen. Een chef die in jouw plaats de worstjes en satés  omdraait, gaat misschien net iets te ver, maar de C 1000 BBQ app komt toch al serieus in de buurt. Die vertelt je niet alleen of het wel of geen weer is voor BBQ, ook geeft die 100’en recepten en zegt hij hoe je welke vis- en vleessoorten moet grillen. 
Download voor iOS
Download voor Android

Een hamerke, een zaagske...
Tijdens je vakantie heb je eindelijk de tijd om (vaak lang uitgestelde) werkjes op te knappen. Begin je eindelijk aan het timmeren van een kippenhok, of de bouw van je veranda, haal er dan zeker de gloednieuwe app Verbouwing bij. Je vindt er inspiratie en kan vragen stellen aan andere klussers. Voorlopig is de app alleen beschikbaar voor iOS, maar de makers timmeren volop aan een Android-versie.
Download Verbouwing

En dan nu uit!
Elke dag van de vakantie is er wel iets te doen in jouw buurt: een speciaal voor de zomer aangelegd stadsstrand, een film in openlucht of een circusvoorstelling voor de kinderen. Alle uitideeën van Vlaanderen en Brussel vind je op uitinvlaanderen.be. Ook mobiel beschikbaar, uit-eraard!
Download voor iOS 
Download voor Android 

Welke apps neem jij mee op je staycation? Verras ons!

 

 
Rio collection: 

Lees meer over:

/