logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

5 digitips voor je dagelijkse kost en 1 uitsmijter

-

Elke maand zoeken we op het web toffe tips en apps om je ergens bij te helpen. Want je vindt werkelijk àlles, van A tot ‘Zet’, op het internet! Deze maand doken we het www in op zoek naar je dagelijkse kost.

Wat eten we vandaag?
Geef je die vraag in op Facebook, dan kom je uit op tal van groepen die elke dag opnieuw antwoord geven op deze breinbreker. Zo is woensdag niet langer per definitie spaghetti- en vrijdag visdag.

Kies je voor seizoensgroenten en –fruit, dan kan je trouwens flink wat geld besparen. Bovendien is het beter voor het milieu als je in de herfst appels uit Sint-Truiden eet en geen ananas die je laat overvliegen uit Ghana.

Op de website groentekalender.be vind je een handig overzicht per maand zodat je geen asperges zoekt in december of aardbeien in maart. Het visseizoen kan je dan weer volgen op visinfo.be/viskalender.

 

“Weeral stoemp?”
Mag het er voor jou in de keuken allemaal wat avontuurlijker aan toe gaan? Laat je dan elke maand verrassen door de foodbox van Foodnomads, een doos vol inspirerende foodiegoodies gaande van chips en bier tot thee en koekjes. Vaak gaat het om lokale producten die de weg naar de grote ketens (nog) niet gevonden hebben. Een doos, dus, waar je letterlijk mee kan uitpakken!

 

Wat eten de buren?
Je hebt niet altijd tijd of zin om 's avonds nog te koken. Dat inspireerde de bedenkers van het platform Thuis Afgehaald: een netwerk van mensen die koken voor andere mensen in hun buurt. Ook bij jou om de hoek vind je wellicht een homemade lasagne of stoofpotje tegen een prijsje waar je het soms zelf niet kan voor klaarmaken.

 

Food inspiration
Een lekkere om bij je favorieten te zetten! Dit gratis online magazine brengt elke drie maanden het lekkerste van het lekkerste van de allerlekkerste steden ter wereld. Het ‘blad’ richt zich voornamelijk op foodprofessionals, maar hey, zijn we dat niet allemaal een beetje?

 

Hack it!
Is er een makkelijkere manier om pakweg een fles wijn te openen dan met je oude verroeste kurkentrekker? Dan staat het tussen deze 17 kitchen hacks: tips & tricks om culinaire handelingen op een eenvoudige manier uit te voeren. Wij hebben ze niet allemaal uitgeprobeerd, maar doe jij dat gerust wél en laat ons weten hoe het ging. En dan nu achter je potten!

 

Restorestje
De uitsmijter dan… Als je vanavond op restaurant gaat en de chef iets te enthousiast is met zijn porties, vraag dan gerust om een ‘restorestje’. Dat is nog maar net verkozen als schoon Vlaams voor doggybag.

Laat het smaken!

 
Rio collection: