logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

5 stopcontactloze manieren om je gsm op te laden

-

Je kan je batterijduur lang rekken, maar ooit raakt ze eens leeg. Is er geen stopcontact in de buurt of is het licht uit door een stroomtekort? Wanhoop dan niet. Er zijn alternatieve manieren om je smartphone te reanimeren.

  1. De zon laat je smartphone stralen

Je ziet ze amper als je in België woont, maar ze is er altijd. Juist, de zon! Ze produceert 400 triljoen watt, en daar heb je maar een klein beetje van nodig om je gsm op te laden. Laad je smartphone op via een USB-zonnepaneeltje en hij zal stralen als nooit tevoren.

 

  1. Draai eens lekker door

Een tip voor mensen met onvermoeibare armen: draai je gsm in gang. Met een slingertoestelletje kun je je batterij volledig opladen. Al moet je voor een half minuutje bellen al snel een minuut draaien.

 

  1. Winderig weer = volle batterij

Een windturbine in zakformaat. Knap gevonden. Bevestig ze op het stuur van je fiets en knallen maar. Terwijl je eigen batterij van al dat trappen leegloopt, raakt die van je smartphone alleen maar voller.

 

  1. Vuurtje stoken

In het ministoofje van Biolite kun je alles verbranden: twijgjes, bladjes, een zwarte boekhoeding, ... Bijzonder is dat je met die opgewekte warmte je gsm kunt opladen.

 

  1. Jojo-effect

Nog een leuke manier om de batterij weer op te laden is de iYo. Zeg nu zelf, een halfuurtje jojoën is toch leuker dan een halfuur aan een hendeltje draaien?

 

Geen van deze gadgets in huis? Hier vind je 5 batterijsparende tips.

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /