logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

5 tips om langer te genieten van je smartphonebatterij

-

Maar liefst 77% verkiest een langere batterijduur. Geen verrassing, want de batterij is nu eenmaal de zwakke plek van elke smartphone. Maar je kunt ze wel een beetje helpen...

Deze 5 batterijsparende tips zijn door mij persoonlijk getest én goedgekeurd.

1. Verminder de lichtintensiteit van je scherm.

Je scherm is de grootste energievreter van je batterij. Met een paar procenten minder licht zie je nog steeds wat er gebeurt, maar je batterij is er veel gelukkiger mee.

2. Niet alles is vermeldenswaardig.
Als je gebeld wordt, wil je dat natuurlijk merken. Maar weet dat de vibreerfunctie veel meer van je batterij vraagt dan een geluidssignaal. Dat trillen kan je dus al uitschakelen. En als je ook niet van elke nieuwe e-mail of elk Facebookbericht een melding laat binnenkomen, bespaar je ook een paar streepjes.

3. Smartphone niet nodig?
Gun je batterij dan wat rust. Lock je gsm sowieso wanneer je ‘m niet gebruikt en zet hem volledig af of in vliegtuigmodus als je hem lange tijd niet nodig hebt, zoals ’s nachts. En je apps? Die hoeven ook niet te draaien terwijl jij je nog eens omdraait... toch?

4. Surf zonder dat je batterij verdrinkt.
Gebruik zo veel mogelijk WiFi of Wi-Free in plaats van 3G of 4G. Hoewel beide veel vragen van je batterij, is de eerste optie toch nog energievriendelijker dan de tweede.

5. Batterij leeg? Laad ze dan juist op!
Hoed je voor namaakopladers. Ze doen meer slecht dan goed voor je batterij. Plus, de frequentie waarmee je je batterij best oplaadt, hangt af van het type batterij dat je hebt. Lithium-batterijen worden graag vaak opgeladen, terwijl je nikkelbatterijen best alleen oplaadt wanneer ze zo goed als plat zijn. Even checken dus!

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / / /