logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

500ste deelnemer bij Playing for Success in de bloemetjes

-

Hoe kunnen we jongeren die op school uit de boot vallen, toch motiveren? We gingen een kijkje nemen bij Playing for Success, dat deze week een diploma mocht uitreiken aan al de 500-ste deelnemer.

Op 18 december ontvingen de Mechelse jongeren die het traject van Playing for Success afrondden hun diploma uit handen van de spelers van KV Mechelen en Racing Mechelen.

Er namen in België al 500 jongens en meisjes deel aan dit project, dat zich inzet voor kinderen tussen 9 en 14 jaar die het moeilijk hebben op school.Tijdens het negen weken durende traject motiveren topsporters de jongeren waardoor hun leerhouding verbetert en hun zelfvertrouwen een boost krijgt.

Rolmodellen
Succesvolle rolmodellen staan centraal bij Playing for Success. KV Mechelen spelers Senad Karahmet en Boubacar Dialiba Diabang waren op de diplomauitreiking aanwezig, samen met de peter van het project in Mechelen, Maxime Biset. De verdediger en kapitein van KV Mechelen engageerde zich om tijdens een aantal sessies op woensdagnamiddag met de kinderen spelenderwijs mee te leren.

Tot 2 jaar leerachterstand inhalen
Playing for Success kan al sinds de opstart in 2010 rekenen op substantiële ondersteuning van de Telenet Foundation. Het idee kwam overwaaien uit het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Daar bewijst het concept van ‘spelenderwijs leren in een sportomgeving’ al vele jaren zijn meerwaarde. De kinderen kunnen maar liefst 6 tot 15 maanden leerachterstand in leesvaardigheid inhalen en 8 tot 24 maanden in rekenvaardigheid.

Zaalvoetbal
Playing for Success heeft op dit moment leercentra bij voetbalclubs Club Brugge, KAA Gent, KV & RC Mechelen, K Lierse SK, Sporting Lokeren, KV Oostende en bij basketbalclubs Port of Antwerp Giants, BC Telenet Oostende en BC Okapi Aalstar. Daarnaast opende dit najaar een eerste leercentrum in Limburg bij KRC Genk en startte Futsal Topsport Antwerpen als eerste professionele zaalvoetbalploeg een Playing for Success-centrum.

Wil je er meer over weten, klik dan even door naar www.playingforsuccess.be.

Rio collection: 

Lees meer over:

/