logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

6 x laptoppen in de zon!

-

De zon schijnt dus kóm… naar buiten! Ook als je moet studeren of werken. Met deze tips worden zon en laptop namelijk een dream team!

1. Kies voor een mat scherm

Glanzende schermen zijn fancy, maar buiten weerkaatsen ze de zon gigantisch. Een mat scherm scoort hier veel beter en blijft leesbaar.

2. Schermfolie

Heb je toch een glanzend scherm, dan kan een schermfolie ervoor zorgen dat de zon minder weerkaatst. Draag ook donkere kleren, want lichtere T-shirts of hemdjes weerkaatsen wederom de zon.

3. Zoek een plek in de schaduw

De makkelijkste truc: zet je onder een boom of parasol. Niet alleen beter voor de leesbaarheid van je scherm, maar ook voor de warmte van je laptop (meer dan 35°C is geen goed idee). Draai je ook steeds met je gezicht naar de zon. Je doet dan meteen een mooi kleurtje op!

4. Pimp je helderheid

Zet bij de scherminstellingen de helderheid van je scherm op het maximum. Let wel op: bij 100 % helderheid verbruikt je scherm veel meer batterij, dus vergeet je adapter niet.

5. Een kap voor je laptop

We zijn aanbeland bij de meer creatieve oplossingen. Maak een kap en zet die over je scherm. Kies best voor een witte buitenkant (wordt minder warm) en een donkere binnenkant (minder weerkaatsing). Je kan er online één bestellen of er zelf één maken met bijvoorbeeld een doos.

6. Geen Wi-Fi in de buurt?

Dan maak je toch gewoon je persoonlijke hotspot aan. Op die manier kan je je computer verbinden met het mobiele internet van je smartphone of tablet. 

Altijd en overal supersnel internet?

Met Wi-Free natuurlijk! Je kan gratis surfen via onze 2.000 Telenet-hotspots, meer dan 1.250.000 Telenet-homespots in Vlaanderen en ruim 320.000 VOO-homespots in Brussel en Wallonië.  Je hebt dus echt geen excuus meer: naar buiten! 

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /