logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

7 tips om jouw smartphone te beschermen wanneer het koud is!

-

Hulpmiddeltjes om je wagen te beschermen tegen de vrieskou en sneeuwval vind je overal. Maar wat met je smartphone? Want koude, nat en ijs kunnen vrij snel je toestel om zeep helpen. Gelukkig hebben wij 7 handige tips!

  1. Straffe opener: de gegevens op je smartphone kunnen bevriezen! Daarna kan je ze niet meer raadplegen, ook niet wanneer je toestel weer warmer is. Jij wil geen nacht in een koude wagen slapen, je smartphone ook niet.
  2. Het hoeft zelfs niet te vriezen om schade aan te richten. Elektronica werkt het best bij een temperatuur tussen de 10 en 35°C. Let dus tevens op bij slechts enkele graden.
  3. Ook het snel shiften tussen hoge en lage temperaturen is een aandachtspunt. Snel van heel koud naar warm kan condenswater in je toestel vormen, wat je processor kan aantasten.
  4. Een hoesje beschermt je smartphone tegen de koude en zorgt voor een stabielere temperatuur.
  5. Wil je met zekerheid vermijden dat je gegevens verloren kunnen gaan? Sla zoveel mogelijk op in de cloud.
  6. De batterij van je smartphone loopt sneller leeg als het koud is. Een oplader of powerbank op zak hebben kan dus handig zijn.
  7. Ten slotte wordt ook je scherm gevoeliger bij een koude temperatuur. En dat betekent meer kans op krasjes en barsten. Extra voorzichtig zijn is dus aan te raden.

Een opgewarmde smartphone is een gelukkige smartphone!

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /