logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

“Aan de volgende afslag naar links... Nee, naar rechts!”

-

Binnenkort verplaatsen we ons weer collectief van Noord naar Zuid. Met ons allen over de Route de Soleil, de juiste oprit erop, de juiste afslag eraf, en dat onder de licht dwingende instructies van onze gps-app.

Met zo’n app blijf je op het rechte pad. Je gaat er nergens te vroeg af -of erger: te lààt- waardoor je op de kleine baantjes door Frankrijk terug kan rijden, vloekend zoekend naar een oprit in de juiste richting. 

Zo was het wel tien tot twintig jaar geleden toen een kaart van Europa op het lijstje stond van dingen die je zeker niet mocht vergeten, nog boven zonnecrème en muggenmelk. In de auto zat vader meestal aan het stuur, terwijl moeder met een kaart van Europa (die ongeveer dezelfde afmetingen had als het vasteland dat het afbeeldde) het zicht op de rechterzijspiegel ontnam. 

Er kwam sowieso ruzie van, maar toch... Daar waar naar de zon rijden nu een pak makkelijker is geworden, verdween de charme grotendeels tegelijktijdig met het opbergen van de kaart. Met je gps ruzie maken is nu eenmaal niet hetzelfde als met je geliefde familieleden. Akkoord, je app spreekt je niet tegen, maar hij vliegt je ook niet dankbaar om de oren zodra je veilig en wel de oprit van je vakantieverblijf oprijdt, toch?

Hoe bol jij binnenkort naar ’t schoon weer? Nostalgisch met de kaart of modern met een app? Laat ’t weten !

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /