logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

De 10 strafste innovaties van iOS 10

-

De 10de versie van iOS, het besturingssysteem van je iPhone, introduceert een pak nieuwigheden. Graag stellen we onze 10 favorieten aan je voor. Waar haal je iOS10? Koop de nieuwe iPhone 7 (Plus) of upgrade je toestel! 

1. Verwijder stockapps

Vroeger kon je de apps van Apple niet verwijderen. Irritant, als je ze nooit gebruikt. Maar iOS 10 brengt verlossing. Geen fan van Apple Maps? Weg ermee! Gebruik je Contacts nooit? Byebye! Enkele apps blijven wél koppig en krijg je nog steeds niet weg, zoals bv. Messages, Safari en de Clock-app.

 

2. Til je iPhone op voor meldingen

Voortaan hoef je op geen enkele knop meer te drukken om je meldingen te bekijken. Gewoon je iPhone optillen is voldoende. Da’s gemakkelijk. Je kan de feature aanzetten via Instellingen en Scherm & Helderheid. Let op: werkt enkel voor de iPhone 6s, 6s Plus, SE, 7 en 7 Plus.

3. Betere nachtrust

Slaap is belangrijk, dat weten we allemaal. Toch gaan we nog veel te laat slapen. iOS 10 geeft je de mogelijkheid in te stellen wanneer je wil opstaan en hoeveel uur je wil slapen. Je telefoon begint vervolgens ’s avonds te trillen vanaf wanneer je best rustig richting je bed vertrekt.

4. Mééééér emoji’s!

Je hebt de keuze uit ruim 100 nieuwe emoji’s om te gebruiken. En wat opvalt: het merendeel biedt de keuze tussen een mannelijke en een vrouwelijke versie. Leuk! Bovendien hebben ook veel oude emoji’s een opfrissing gekregen.

5. Opties zonder ontgrendelen

Je hoeft nu nog minder vaak een app volledig te openen om ze te gebruiken. Snel antwoorden in Messages? Een rit met Uber annuleren? Het kan nu zonder je scherm te ontgrendelen. Druk hard op de melding of swipe naar links en druk op ‘Bekijken’ bij apps zonder 3D Touch.

6. Vind makkelijk je auto terug

Google had deze functie al, maar nu krijgen ook Apple-gebruikers hulp bij het onthouden van hun parkeerplaats. Je toestel weet waar je die hebt achtergelaten op basis van je gps-snelheid. Heel handig, ook om de tijd in te schatten tot aan de parking. Je iPhone moet wel gekoppeld zijn via Bluetooth of CarPlay in je auto. Hier vind je alle te nemen stappen.

7. Slimme fotozoekopdrachten

Op zoek naar een specifieke foto tussen je collectie van enkele duizenden? Typ in de zoekbalk wat er op de foto staat en de app filtert voor jou. Je staat verbaasd hoe goed dat werkt. En hoeveel scrolltijd je hiermee bespaart!

8. Supersnelle camera

Je kan nóg sneller foto’s schieten met iOS 10. Swipe gewoon naar links en je camera staat klaar. Dat kan zowel na het optillen van je iPhone of na het drukken op de toets onderaan. Handig om nooit hét fotomoment te missen.

9. Meer of minder licht

We gebruiken de flash van onze smartphone steeds meer als zaklamp. Praktisch als het donker is, maar vaak geeft het lampje ook wat té veel licht. Je voelt het al aankomen… ook dat kan je nu veranderen. Druk hard op het zaklampicoontje en je ziet een intensiteitsmenu verschijnen.

10. Apple Music

Ook Apple Music kreeg een grondige facelift in de nieuwe iOS 10. Vanaf nu krijg je nieuwe tabs onderaan het scherm: Bibliotheek, Voor jou, Ontdekken, Radio en Zoeken. Het beste nieuws? Je kan de songtekst van het liedje dat je afspeelt bekijken, zo zing je nooit meer de foute tekst! 

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/