logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

De 7 meest gestelde vragen over Rex en Rio!

-

Tijdens onze live stream konden jullie ons al je vragen stellen over Rex en Rio. Hieronder zetten we nog eens de 7 belangrijkste vragen op een rij.

1. ‘Ik heb al PRIME, Sporting Telenet of een Plus Pakket, wat verandert er voor mij?’

Als je nog niet kiest voor Rex of Rio, dan kun je gewoon blijven genieten van het abonnement dat je nu hebt. We nodigen je wel uit om Rex en Rio eens te proberen. Dat zijn vijf keer (!) meer series & films, en heel wat themazenders. Lees verder op Klantenservice wat dit precies voor jou betekent.


2. ‘Als ik Rex en Rio gebruik via Yelo TV op mijn tablet, smartphone of computer, heeft dat invloed op mijn Telemeter?’

Inderdaad. Een film, zender of serie bekijken via de Yelo TV-app heeft invloed op je Telemeter, maar bij normaal gebruik vormt dit geen probleem. We hebben berekend dat jij elke dag vlot minstens 5 films kunt bekijken. Ruim 200 uur per maand dus, dat kan al tellen! We houden van heel dichtbij toezicht over het aantal streams. Dat betekent dat we voortdurend kunnen herbekijken en kunnen blijven evalueren zodat jij via de Yelo TV-app optimaal zal kunnen kijken naar Rex en Rio (binnenkort beschikbaar).


3. ‘Waar kan ik zien welke zenders in Rex en/of Rio zitten?’

Rex, dat is genieten van films en series met de hele familie, ook de Vlaamse successen. Maar ook kinderfilms, programma’s en documentaires. Lees op Klantenservice welke films, series en zenders Rex bevat.

Rio, dat is alles van Rex én massa’s internationale topfilms en de nieuwste series. Ontdek op Klantenservice het volledige overzicht van Rio.

Vanaf maandag 23/9 kun je op telenet.be het zenderaanbod van Rex en Rio met elkaar vergelijken.


4. ‘Welke films en series van HBO zitten er in Rex en Rio? Hoe snel na de Amerikaanse release kunnen we ze bekijken?’

Alle nieuwe series en films die HBO uitzendt, zijn vanaf een week na de Amerikaanse release te zien op Rio. Je kunt elke aflevering dan druppelgewijs bekijken op één van onze PRIME-zenders. Daarna kun je ze (gratis) opvragen in het Rex en Rio menu in de TV-theek. Per film of serie is dit afhankelijk van ons uitzendschema, sommige reeksen zullen mogelijk pas enkele weken na de Amerikaanse première te zien zijn. Maar dat is nog altijd 1 jaar vroeger dan op de tv-zenders (één, Vier, vtm, Canvas…). 

 

5. ‘Waarom zijn Rex en Rio duurder dan andere aanbieders zoals Netflix?’

Bij Rex en Rio staan kwaliteit, gezin en gemak voorop.

Kwaliteit: exclusief en Vlaams
Exclusiviteit op 2.000 recente films in Rio, vaak nog geen jaar oud (bv. The Hunger Games, Skyfall, Ted, The Dark Knight Rises en Brave). 
Samenwerking met alle grote filmstudio’s, zo kunnen we topfilms vaak sneller tonen dan andere aanbieders. 
Exclusiviteit met HBO op topseries in Rio, vanaf een week na de Amerikaanse release en tot een jaar lang beschikbaar. 
Exclusiviteit op de beste Vlaamse films en series. 
De themazenders, binnenkort ook te bekijken via je Yelo TV-app en op yelotv.be.

Samen met je gezin of vrienden alleen
De kids kunnen naar Maya De Bij kijken op tv. En binnenkort geniet mama op de tablet van Fashion One en ontspant papa met Lacht op zijn laptop. Binnenkort beschikbaar: Rex en Rio tegelijk op verschillende schermen, en ieder kijkt zijn goesting.

Gemak
Als je als bestaande klant Rex en Rio activeert (vanaf 23 september), kun je meteen kijken op je tv. Geen gedoe met met installaties of verbindingen. En binnenkort kijk je, met internet van Telenet, ook op al je schermen via de Yelo TV-app.

 

6. 'Welke weg legt een film af voor ik hem kan zien in Rex en Rio?'

Een nieuwe film komt eerst in de bioscoop uit en is gemiddeld 4 tot 6 maanden in de zalen te zien. Na de bioscooprelease komt de film uit op dvd en is hij ook te bekijken in de TV-theek van Telenet (TV-theek > Film à la carte). Dat is gemiddeld zo’n 3 tot 6 maanden. Daarna is de film te zien op PRIME Film en opvraagbaar in Rio à la carte. Daar is hij exclusief te zien tot 12 maanden, en dus nergens anders te huur of te zien. Dan kan de film uitgezonden worden door televisiezenders (één, Vier, vtm, Canvas, …) gedurende een bepaalde tijd (3 tot 5 jaar). Op dat moment verdwijnt hij uit het Telenet-aanbod. Daarna kunnen Telenet de film opnieuw in de TV-theek (op aanvraag aanbod) aanbieden. Tot slot mag de film in een (online) betaalpakket worden aangeboden, dus ook op Netflix, Plush…, maar niet exclusief. Hij kan dus opnieuw ook op tv te zien zijn en opnieuw opduiken in Rex en Rio.

 

7. 'Welke zenders of pakketten zullen verdwijnen bij Telenet?'

Met Rex en Rio hebben we ervoor gekozen om een sterk pakket aan themazenders, films en series aan te bieden, waaronder nieuwe zenders voor de Vlaamse markt, zoals LACHT en Fashion One.

Rex biedt ook een groot aanbod op aanvraag voor kinderen. Ook zij kunnen dus kiezen wat ze wanneer willen zien; daardoor werd het belang van themazenders als vtmKzoom+, Pebble TV en JimJam minder en zijn ze niet opgenomen in Rex en Rio.

We zijn nog in gesprek met de BBC over hoe we het aanbod van BBC 3 en BBC 4 het best zouden kunnen aanbieden. De zenders BBC 3 en BBC 4, momenteel in het Plus Pakket, zitten namelijk niet in Rex en Rio, maar het is nog te vroeg om nu al te spreken over een alternatief. Als bestaande klant met een Plus Pakket kun je voorlopig uiteraard blijven kijken naar die zenders.

Het HD XL Pack bieden we vanaf 23/9 niet meer aan voor nieuwe klanten, maar als je het pakket al hebt, verandert er niets. Wie vandaag dus geniet van Discovery Showcase HD, MTV Live HD, BBC 1 HD, Foxlife HD, Animal Planet HD en Eurosport HD, zal die kunnen blijven bekijken.

Bekijk het filmpje met alle vragen en antwoorden stelden tijdens onze live stream

Rio collection: 

Lees meer over:

/