logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category
-

Is er nood aan nóg een app om berichtjes te versturen? Want met WhatsApp, Hangouts, Messenger, Facetime… moeten we nu al multitasken. Toch wil Allo van Google ons verleiden met enkele straffe features. We overlopen!

Eerste indruk: Allo is mooi en stijlvol. Ook werkt alles zeer vlot. Naast alle mogelijkheden die ondertussen standaard deel uitmaken van een berichtenapp, introduceert Allo twee grote nieuwigheden: Google Assistant en Smart Reply.

Google Assistant kan je het beste vergelijken met Siri van iOS, maar dan met de kracht van Google. Dat betekent: hun enorme zoeknetwerk en de informatie die ze doorheen de jaren van jou hebben verzameld. Zo zou Google Assistant zeer goed op maat moeten werken.

Smart Reply voorziet enkele mogelijke antwoorden op elk bericht dat je binnenkrijgt. De inhoud hiervoor haalt de app door zelf te leren uit al je vorige gesprekken. Spooky enerzijds, handig anderzijds.

Wat nog? Ook kan je met Allo tekst groter of kleiner maken en zo aangeven hoe luid je de inhoud bedoelt. En net als Snapchat kan je tekenen op je foto’s voor je ze verstuurt.

De keerzijde

Hangouts, die andere berichtenapp van Google, werkt via je Google-account. Dat zorgt voor een makkelijke synchronisatie over al je apparaten. Allo werkt via je gsm-nummer waardoor alles toestelgebonden is. Ook werkt de app (nog) niet op je computer.

Daarom de vraag: waarom heeft Google een nieuwe app gemaakt en niet gewoon Google Assistant en Smart Reply geïntegreerd in Hangouts? Bovendien lanceren ze met Duo nóg een nieuwe app voor videogesprekken. 

Allo installeren of niet?

Dat moet je zelf beslissen. De nieuwe features zijn sowieso leuk om eens te proberen. Momenteel gebruiken nog niet veel mensen Allo, maar dat zal zeker veranderen de komende weken. We hebben voor jou even de populairste berichtenapps opgelijst zodat je makkelijker kan kiezen.

Overtuigd om Allo te gebruiken? 

 

Lees meer over

/ /