logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

De stad van de Maneblussers is hot!

-

Mechelen is een van de meest digitale steden van ons land. En daar kon ik een stukje mee voor zorgen. Vanaf nu wèrk ik niet alleen supergraag in mijn stad, ik wòòn er ook heel graag!

Telenet leverde het netwerk waarop de stad Mechelen haar digitale diensten aanbiedt. Top, want in Mechelen kan je digitaal wel wat. Sinds kort kan ik en elke andere Mechelaar bijvoorbeeld gratis surfen via de Telenet WiFi-hotspots, verspreid over heel de stad. En ben je bezoeker of toerist, dan krijg je een voucher waarmee je gratis online kan.

Werk je voor de stad, dan kan dat nu ook van thuis uit. Met een tablet of smartphone kan je aan al je werkdocumenten, waar je die ook nodig hebt. En Mechelse bedrijven kunnen hun belastingen binnenkort online aangeven. Ook dat zal een pak efficiënter werken zijn.

Maar weet je wat ik als inwoner van Mechelen het tofste vind? Dat we officiële documenten nu gewoon kunnen downloaden en printen. Hiervoor moeten we dus niet meer naar ’t stadhuis, tijdens de kantooruren (!). Want eerlijk gezegd was het dan vaak lang wachten. Ik gebruik het online loket heel vaak als ik een bewijs van gezinssamenstelling nodig heb om bijvoorbeeld korting te krijgen op de vakantiekampen van mijn kinderen.

Ook onze bibliotheek is erop vooruitgegaan. Als de leentermijn van mijn boeken bijna verstreken is, krijg ik een mailtje om mij te verwittigen. Geraak ik niet meer op tijd in de bibliotheek, dan kan ik mijn boeken gewoon online verlengen. Ik kan zelfs boeken reserveren en ze gewoon ophalen aan de balie. Da’s keihandig als je niet veel tijd hebt. Of als je wél tijd hebt, maar liever door Mechelen slentert zoals ik op zaterdag doe. Dochter naar de ropeskipping en dan wat op de markt flaneren: zalig! En ondertussen check ik op de iPhone mijn boodschappenlijstje. Ah ja, papieren lijstjes, daar moet je in Mechelen niet meer mee afkomen, ha ha!

Zin om eens digitaal te komen vertoeven in Mechelen
En welke digitale diensten zou jij in jouw stad willen?

 

 

Rio collection: 

Lees meer over: