logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

De Telenet FunCheck fikst je WIFI-signaal

-

De gele telefoon rinkelt... scramble! Met Funchecker Timothy bezoek ik klanten die niet optimaal gebruik maken van hun installatie, om welke reden dan ook!

Herinner je je nog de tablet van Clementina die haar grijs haar bezorgde? Vandaag ontmoet ik Erwin, zijn WIFI-signaal weigert dienst. 

"Het WIFI-signaal valt hier regelmatig volledig weg. Zeker wanneer we met 't gezin met verschillende toestellen op het zelfde moment surfen. Het internetsignaal op de vaste computer blijft wel constant", vertelt Erwin.

En er wordt stevig ge-internet op laptop, smartphone en tablet! Papa Erwin werkt thuis online, zoon Ruben is gek op online gamen en dochter Kristin vind je voortdurend op Facebook en Youtube. Toch dat WIFI-signaal maar eens checken, Funchecker Timothy!

Erwin is al lang Telenet-klant. Zijn oorspronkelijke router bood geen draadloos internet. Op eigen houtje installeerde Erwin later een draadloze router. Recent maakte het gezin de overstap naar Telenet Fibernet met een nieuwe draadloze router, de oude draadloze router bleef actief... Die blijkt nu de nieuwe router te storen. Diagnose gesteld!

Timothy: "Draadloze routers die op hetzelfde bandbreedte zitten durven elkaar wel eens te storen. De combinatie van storing, metaalobjecten en randapparatuur zorgen hier voor een verzwakt WIFI-signaal."  

De overbodige router wordt gedeactiveerd en WIFI-signaal staat meteen enkele streepjes sterker. 

Ben jij ook op zoek naar Telenet advies en hulp aan huis?  
Dan komen we ook bij jou graag eens langs voor een Funcheck!

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /