logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Deze leuke apps gaan met ons mee op vakantie!

-

Wij nemen altijd onze vertrouwde app mee op vakantie. Oscar, August, Céleste en Abel kiezen elk jaar een nieuwe favoriet!

  • Oscar, August, Céleste en Abel kiezen elk jaar een nieuwe favoriete app!

Deze zomer huren we een leuk huis in de buurt van Praag, daarna trekken we verder naar een ecohuis en we sluiten de vakantie af in het hippe Berlijn. Omdat het een minder voor de hand liggende reis wordt, is de trip goed voorbereid. Het enige dat ik niet gedaan heb, is Tsjechisch geleerd. Maar daarvoor heb ik de app van Google Translate. Die gaat sowieso elk jaar mee. Hij vertaalt voor ons menukaarten, de teksten op monumenten en hij kan zelfs spraak omzetten in tekst. Wij zijn echt nooit ‘lost in translation’.

De kinderen mochten ook een app kiezen, want hoewel er op reis veel te beleven valt, zijn ze ook wel eens graag op zichzelf. Voor Auguste (5) hebben we Faces I make gedownload, een app waarmee hij gezichten en monstertjes maakt met allerlei voorwerpen en foto's. Ook foto's van mama en papa... De app kreeg niet voor niks de Parents' Choice Gold Award. Redelijk verslavend, ook voor ons!

Voor Oscar (9) mag het al wat avontuurlijker zijn. Hij koos voor Minecraft, een spel waarmee je met kubusvormige materialen en grondstoffen je eigen wereld bouwt. Je kan het alleen spelen, of met eender wie, eender waar. Ook al zit August dus in Tsjechië, hij kan nog steeds live minecraften met zijn vrienden in België.

Céleste (13), het meisje tussen de jongens, is vooral bezig met hippe dingen en de omgeving: een coole broek, hippe tas en ja, soms ook al ‘s een mooie jongen. ’t Is een klassieker, maar zij heeft met Instagram alles om haar de hele zomer zoet te houden. Ze neemt foto’s van wat ze mooi vindt en deelt die met al haar vriendinnen op Facebook. Een dagboek eigenlijk, maar dan in beelden in plaats van woorden. "Berlin, here I come!"

Abel (15), ten slotte, downloadde gisteren zelf Traktor DJ in de Apple App Store. Normaal kost deze DJ software app € 16, maar omdat de Store vorige week vijf kaarsjes mocht uitblazen, was die samen met nog andere apps, uitzonderlijk gratis. Even checken zou ik zeggen!

Ook al zijn we 'into apps', ik ben altijd op zoek naar leuke nieuwigheden. Welke apps vinden jij en je kinderen leuk? En welke willen jullie zeker niet missen op reis? Laat het me weten, want meer apps is gelijk aan nog meer vakantiefun!

 
Extra tip: zelfs peutertjes kunnen met apps aan de slag, al gehoord van de Tickle Tap apps
 
Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /